Statenjacht uit 1678

Ik geloof dat Piet deze zelf ging houden omdat het een mooi en handzaam formaat voor op de schouw is...

Ik ben mijn model overigens binnenkort een hele tijd kwijt aan Museum De Prinsenhof in Delft. Ik weet dus ook niet of ik deze in Lelystad kan laten zien...

Laat ik nu net die dag willen gebruiken om het Statenjacht eens goed te bekijken.
Om te bepalen of het mijn volgende project wordt
 
Ik weet niet of dit een beetje sarcastisch is bedoeld, (misschien ook niet), maar het is best wel een hele eer als een museum interesse heeft in een model wat je hebt gebouwd.
Het wordt een model wat als bouwdoos in de winkel van het museum verkocht gaat worden omdat het Statenjacht een wezenlijk onderdeel van de 17e eeuwse maatschappij was.

Overigens doe ik mijn best een tweede model voor een groot deel al af te hebben om te laten zien in Lelystad.
 
@piet, jouw statenjacht ziet er fantastisch uit, rijp voor een showroom of museum vitrine als je zo doorgaat.
@Hans, prachtig om je model in een museum tentoongesteld te krijgen.
Kijk en daar ben ik het helemaal mee eens, Piet is weer een geweldig project aan het maken en Hans timmert aardig aan de weg, en wat is nu nog mooier voor deze ontwikkelaar om dit project ten toon te stellen in een museum.

Beiden succes

Enne Hans wel een beetje doorwerken zodat we in Mei toch kunnen genieten van het statenjacht
 
Laatst bewerkt:
Enne Hans wel een beetje doorwerken zodat we in Mei toch kunnen genieten van het statenjacht
Is deze open dag voortaan altijd in Lelystad, want ik zou eigenlijk dolgraag ook eens van de partij willen zijn. Maar de afstand Hulst-Lelystad is om gezondheid redenen voor mij niet te doen dus moet ik wederom verstek laten gaan. Ik weet natuurlijk niet of het zowiezo kan, maar een beetje dichterbij het Zuiden zou toch wel eens fijner zijn voor mensen zoals ik zelf en bijv. onze Belgische collega's. Ik ben bijv. een aantal jaren geleden naar zo'n dag geweest in Duizel, wat maar een goed uurtje rijden is vanuit Hulst en dus goed te doen.
 
Wat je nodig hebt is een behoorlijke ruimte om zoiets te kunnen organiseren. Dan heb je de eerste stap gezet. Helaas heb ik dat ook niet
 
Ik snap precies wat je bedoelt Piet, en ik vind het ook jammer dat jij er niet bij kunt zijn, had je graag eens de hand gedrukt, misschien maar eens met de caravan naar het zonnige Zeeland??

Maar ja het is zoals *Hans* al aangeeft, je moet wel de ruimte hebben.......zeker als je de groei van de laatste jaren ziet.

Maar wie weet wat de toekomst nog brengt.....
 
Ik snap precies wat je bedoelt Piet, en ik vind het ook jammer dat jij er niet bij kunt zijn, had je graag eens de hand gedrukt, misschien maar eens met de caravan naar het zonnige Zeeland??

Maar ja het is zoals *Hans* al aangeeft, je moet wel de ruimte hebben.......zeker als je de groei van de laatste jaren ziet.

Maar wie weet wat de toekomst nog brengt.....

Het Muzeeum in zou een perfecte locatie kunnen zijn.
Raakvlakken genoeg dacht ik zo..
 
Bezig met de huid beplanking, geen uitgebreid verslag deze keer, omdat ik denk dat een ieder dit toch op z'n eigen manier gaat aan pakken. (wel af en toe een plaatje van de voortgang)
 
De reden dat ik geen uitgebreid verslag van het beplanken maak is, omdat het model op de originele manier beplanken volgens mij niet mogelijk is, hetgeen @*Hans* zelf ook al mijn of meer aan geeft. Als je de tekening bekijkt, [GALLERY=media, 245444]JPG_6253_3364_bewerkt-1 door pietsan geplaatst op 15 mrt 2019 om 08:12[/GALLERY] dan zie je wel dat hier bijzonder brede gangen zijn gebruikt, die een dubbele kromming hebben als bij een S-vorm. Ik tel slechts 6 gangen bij de boeg, terwijl ik nu al aan 6 gangen zit en er pas een kwart is beplankt. Dus de latten bij het model zijn zowiezo veel te smal en nagenoeg niet in deze specifieke vorm te buigen. Hans laat in de bouwbeschrijving ook een goed alternatief zien om het model te beplanken. Vandaar dat ik dus denk dat ieder dit op zijn (of haar) eigen manier gaat doen.
Uiteraard laat ik wel zien hoe ik te werk ga met wat plaatjes, maar dus niet meer zo uitgebreid als bijv. in het verslag van de Diana en de Sovereign.
 
Toen ik deze boeg zag, begon ik toch even te zweten met die S-kromming..
Maar kan mezelf nu geruststellen dat ik dit niet zo specifiek hoef te buigen:D
 
Piet, ik weet dat jij ook geen tijdmachientje hebt, maar als ik zo'n tekening zie, dan vraag ik mij af: hoe zouden ze dat vroeger gedaan hebben, met hun vrij beperkte middelen:koud:
 
Oh, van de knieën en dergelijke vormen wist ik wel dat ze dat uit een boom met een dergelijke kromming haalden, maar ik wist niet dat ze dat met huidbeplanking ook wel deden.
Bedankt voor je antwoord Piet, weer wat wijzer geworden. :)
 
Het beplanken van de huid is een tijdrovend klusje, dus tussendoor de dek huisjes afgewerkt,
JPG_6280_3366_bewerkt-1.jpg
 
Back
Top