De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Om er nog even een schepje op te doen, blauwe kaas, schimmelkaas, brie, het heeft allemaal prima effect op mijn darmen. Lekker boeiend allemaal. Vanmorgen 2 eitjes gekookt, de code stond niet in de laatste trekking dus smullen maar.
 
Kreunnnn....

000232,408-naklejka-howlow.jpg
 
Niks mis met een stukkie kaas hoor ! En als ik het voor de neus van mijn viervoetertje houd, loop ik risico gewond te raken door het snelle toehappen van het beestje .
 

Nou, volgens diverse wetenschappers, zo'n -431 meter onder N.A.P.
Drijvend op de Dode Zee.
Dieper kan daar, met enige fysieke moeite, ook nog wel, maar dan krijg je vrij snel acuut zuurstoftekort. Tenzij je uitgerust bent met heul veul lood en een behoorlijke batterij aan zuurstofflessen.

Nog dieper kan ook nog wel, maar dan heb je een duikbootje van enige kwaliteit nodig: de Marianentrog is met ruim 11 km diepte het diepste punt onder water.
Het voordeel van zo'n duikbootje is wel dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over welke kant nat wordt: boven-, onder- of zijkant. Als de binnenkant maar droog blijft.
 
Niks mis met een stukkie kaas hoor ! En als ik het voor de neus van mijn viervoetertje houd, loop ik risico gewond te raken door het snelle toehappen van het beestje .
En wat zegt dat over jouw beoordelingsvermogen? Honden zijn er ook dol op om enthousiast door een berg stinkend visafval te rollen....
 
Ik ben consument, en vertrouw er op dat het stukkie kaas wat ik consumeer in orde is en mij geen enkeltje ziekenhuis oplevert. (ook geen retourtje)
Mijn beoordelingsvermogen berust zich dus slechts op mijn bevindingen.
 
Ontbijt:
koffie, twee tosti's ham-en-kaas, 2 crackers uit een gevechtsrantsoen en een glas jus d' orange. Het laatste om het kampioenselftal te eren.

De lunch zal waarschijnlijk bestaan uit:
Iets uit de frituur, 2 boterhammen, waarvan eentje met (Bert: even niet lezen!) jongbelegen kaas, de ander met ardennerpate, een plakkie suikerbrood en een glas melk.

We slaan het traditionele "ei-tijdens-de-maandagse-lunch" even over tot ik goede berichten uit Tokcity heb gekregen.
Nu heb ik ondertussen wat ervaring met berichten uit Tokcity, dus ik houd er rekening mee dat we voorlopig een ei-loos dieet moeten volgen.
Geen probleem natuurlijk, want er zijn genoeg substituten: frikadel, kroket, bamihap, berehap en loempia, om er maar een paar te noemen.
 
Gezond dieetje, Roel, Bedorven melk, frituur, meer frituur, een glas chemisch gekleurd oranje spul, nog meer uit de frituur en iets uit een gevechtsrantsoen....

Verwacht je onder vuur te komen liggen?
 
een glas chemisch gekleurd oranje spul
Uit een redelijk onbetrouwbare bron heb ik vernomen, dat de oranje kleur in een sapje, ook een paprika extract kan zijn.
Nu is dat extract plantaardig, maar ik vrees dat het op chemische wijze ontrokken is uit de paprika.
 
Vanmiddag bestaat mijn lunch uit een vermoedelijk lekker Belgisch gebakken eitje, met ham en kaas op de boterham.
En nu zie ik dat de melk op is, dus dat wordt blikje Hertog-Jan.
 
Gezond dieetje, Roel, Bedorven melk, frituur, meer frituur, een glas chemisch gekleurd oranje spul, nog meer uit de frituur en iets uit een gevechtsrantsoen....

Verwacht je onder vuur te komen liggen?

Onder vuur liggen is uiterst in-efficient. Kijk, als je het warm wilt hebben moet je juist boven het vuur gaan liggen. Warmte stijgt immers op, dat zou jij als vetput-specialist toch moeten weten. Het enige verschil in beleving is hoever je boven het vuur gaat liggen: te dichtbij en men beticht je ervan een aangebrand persoon te zijn. (Nou ja, volgens sommige lieden was ik dat al lang, dus...)

Ik bestrijd ten zeerste dat de inhoud van mijn glas jus 'd orange chemisch gekleurd is. Tenslotte heb ik vanochtend liefdevol drie sinaasappels uitgeperst. Het tijdperk van de kwik-sinaasappelen ligt reeds ver achter ons.
En hoe sommige lieden op het onzalige idee komen dat de kleur van sinaasappelsap iets met paprika's te maken heeft... Wellicht Brabo-praktijken, wie zal het zeggen?

En frituur, meer frituur en nog meer frituur heeft z'n reden: frituur is gezond.
Tenslotte is frituur ook een vorm van groente:

Frituurvet is (bij ons tenminste wel) gemaakt van plantaardige olie. Diverse uiterst gezonde margarines en halvarines zijn daar ook van gemaakt, dus frituurvet is gezond.

Paneermeel is gemaakt van oud brood en/of beschuit. Die zijn op hun beurt weer gemaakt van granen. En granen zijn gezond, dat weet iedereen.

Om een bamihap iets smakelijker te maken gooi ik er ketjap overheen. Ketjap is gemaakt van soja. Diverse lui van oostelijke afkomst roepen om het hardst dat soja de bron is van alle gezondheid in de wereld. Diezelfde lui zweren bij noedels. Laat een Bamihap nou toevallig beide ingredienten bevatten...

En ik hoef jou toch niet het verschil uit te leggen tussen een stuurman van de grote vaart en een frikadel? Oh, toch wel? De frikadel bevat hersens.

Frites zijn gemaakt van aardappelen. Aardappelen komen uit de grond en zijn dus groente. Groenten zijn gezond, dus frites is gezond.

De gevechts-crackers worden gelardeerd met een beetje chocoladesmeersel.
En, om met de wijsheid van een collega af te ronden:
Als het antwoord "chocolade" is, doet de vraag er niet meer toe.
 
Hertog Jan.... en dan OOK nog eens uit een blikje...


Oh, the horror!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top