Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Dankjewel Timber, nu de uitvoering nog...mooi gereedschap
Ik zal in de gaten houden. 2e hands zijn ze te doen.zou ik ook wel willen, nieuw is erg duur
Ere wie ere toekomt Koos...Nu een jaar later met bijna 18.500 views wat neerkomt op dik 50 per dag,
Leuk om te lezen Sjors, en ik zal zeker roepen als het nodig is...Koos, Net zoals bij Hans volg ik jou ook al een tijdje en je laat echt iets moois zien! En die draaibank van Proxxon heb ik al een aantal jaren en zo ongeveer 15 masten en tig rondhouten gemaakt dus als je iets wilt weten...roep maar!
Nee hoor Martin, had vannacht wel een nachtmerrie waarin ik droomde dat dit schip op zijn eerste reis ten onder ging, compleet met al mijn zo zorgvuldig aangebrachte mastworpjesLig je nu ‘s nachts ook nog mastworpjes te knopen?
Nee hoor Martin, had vannacht wel een nachtmerrie waarin ik droomde dat dit schip op zijn eerste reis ten onder ging, compleet met al mijn zo zorgvuldig aangebrachte mastworpjes![]()
Yep, ik heb het boek gelezen, inderdaad wat een man toch zo bezield om zo veel mensen puur uit eigen belang uit te moordenHeb je het verslag gelezen van wat er gebeurde met de bemanning nadat de Batavia zonk? Dat was pas een nachtmerrie.![]()
Koos, hier zijn niet echt 'regels' voor, maar ligt geheel aan de grote van het schip. Normaal gezien bestaat de bramsteng uit twee delen alhoewel het wel één rondhout is, het onderste deel is dan de bramsteng en het bovenste de vlaggensteng. De touwen liepen dan tot het punt waar de bramsteng over ging in de vlaggensteng en indien de steng een geringe lengte had, zoals op de kleinere schepen, werden er geen weeflijnen gezet daar deze dan geen nut hadden, omdat men er makkelijk bij kon indien men op de zaling stond. Op de grote schepen waar de bramsteng dus ook langer is werden wel weeflijnen gezet. Hoe het bij de Batavia is, zal hoogstwaarschijnlijk wel te vinden zijn in de beschrijving en/of de tekening(en).Maar even een vraagje vooraf, horen er op deze bramstengenwanten nu wel of geen weeflijnen?
Piet bedankt voor je antwoord, ik had zelf ook al zoiets in gedachten.....Koos, hier zijn niet echt 'regels' voor, maar ligt geheel aan de grote van het schip. Normaal gezien bestaat de bramsteng uit twee delen alhoewel het wel één rondhout is, het onderste deel is dan de bramsteng en het bovenste de vlaggensteng. De touwen liepen dan tot het punt waar de bramsteng over ging in de vlaggensteng en indien de steng een geringe lengte had, zoals op de kleinere schepen, werden er geen weeflijnen gezet daar deze dan geen nut hadden, omdat men er makkelijk bij kon indien men op de zaling stond
Dat klopt helemaal, staat ook met weeflijnen getekend, dus wederom complimenten voor onze Admiraal, zal deze jongen weer leuk vinden...Op de grote schepen waar de bramsteng dus ook langer is werden wel weeflijnen gezet. Hoe het bij de Batavia is, zal hoogstwaarschijnlijk wel te vinden zijn in de beschrijving en/of de tekening(en).
Ach Stephan dat doe ik dan met veel plezier, de ene bramsteng heeft 15 weeflijnen en de andere maar 10, dus ik zie dat als het toetje..Kortom, doorknopen koos![]()