hms Diana, Engels Fregat uit 1794

Ik ben gewoon sprakeloos......................................wat een unieke kleuren, ik wordt daar wel erg blij van !!!
Wat de kleuren betreft, al het rondhout in de kit is van lindehout, hetgeen behoorlijk blank is, dus schilderen is wel nodig daar het blanke hout niet bij de rest past.
Op MSW (modelshipworld) heeft iemand de masten (ondermasten en boegspriet) geel geschilderd en de mars en bramstengen zwart. het geel wat ik aanvankelijk ook van plan was vind ik eerlijk gezegd niet helemaal bij de rest van het schip passen. Dus nu neig ik naar walnootbruin of transparant eiken...? Ik hoor graag enkele suggesties!
En misschien is het geel ook wel een goede optie, hieronder een voorbeeld,
 
Ik kan wel roepen erg mooi Pietsan ( en dat is ook zo)
maar eigenlijk zijn we van jouw niet anders gewend.
Laat me nog maar een tijdje genieten van je bouwkunst
gr Ton
 
Piet, wat een genot om dit verslag iedere keer weer te bekijken.
En de kleuren??
Gezien de blauwe en de rode bies Zou een okergele kleur misschien wel mooi zijn, maar ik zou zelf walnootbruin proberen, denk ik.
Dat mooi in de buurt van rest van de kleurstelling
 
Ik ben niet zo van de Oh's en Ah's, maar dat wist je al.
Kom slechts nu en dan even kijken.....
Wat de masten betreft zou ik dus voor geel gaan, simpelweg omdat je lijsten op het galjoen en de daarbij geplaatste ornamenten ook die kleur hebben.
Mijn Aggy is ondertussen bekoperd, dat was een massa werk en het is nu ik het zo zie jammer dat Diana dat nu mist.......
Maar goed; jij bent de Kapitein van het schip!
 
Ik heb er lang over getwijfeld Piet, voor beiden valt wat te zeggen maar ik nijg naar transparant eiken.
Mijn persoonlijk gevoel zegt mij dat te veel kleur doorslaat naar "te veel", het maakt het totaal plaatje dan
wat onrustig.Het blijft toch een persoonlijk iets.

A3
 
Bedankt voor de reacties, maar echt veel kan ik hier niet mee. Drie meningen en drie verschillende; okergeel, walnoot en eiken....??
Ik heb nog even rond gezocht op google en vind daar eigenlijk ook drie verschillende kleuren, naturel, okergeel en walnootbruin. Transparant eiken is achteraf ook geen optie omdat deze kleur op het hele schip niet voorkomt.(sorry Adri) En naturel gaat ook niet ivm. de lichte kleur van het lindehout.
Dat laat twee opties over, nl. okergeel of walnoot dit zijn tevens de twee meest voorkomende kleuren op google. Persoonlijk neig ik naar walnootbruin omdat dit ten 1e mooi uitkomt bij de rest en ten 2e wat rustiger oogt dan okergeel.
Ik zal twee rondhoutjes schilderen bij wijze van proef en aan de hand daarvan beslissn.
 
Laatst bewerkt:
Zo veel mensen zo veel smaken. Ik neig naar okergeel omdat dat meer contrast geeft met de zwarte delen en het want. Ik heb een proefje liggen op linden met naturel en rustiek eiken van rambo (transparant zijdeglans) Het was een proefvlakje, maar achteraf gezien had ik het wat beter moeten schuren. Dan wordt de kleur wat egaler.
SAM_2469_zpsvxmnzdb8.jpg


Ik heb zelf net een mast gedaan in rustiek eiken (3 lagen) Het is iets lichter dan walnoot bruin van Adm. Paints en je blijft wat van de houtstructuur zien.

SAM_2465_zpshaklelqh.jpg

Het glanst wel iets meer dan de walnoot bruin.
 
Ik vind dit toch wel een heel mooi kleurtje Piet, wat Eagter hier laat zien.
Probeer jij ook nog een mast in okergeel??lijkt volgens mij ook mooi bij de rest van je kleuren.
Maar hoe zijn de kleuren eigenlijk op het originele schip?
 
Erik, bedankt voor de foto,s en het meedenken. Het rustiek eiken ziet er goed uit, maar past helaas niet op dit schip.

Ik ben er inmiddels achter wat de kleuren betreft, de kleur word okergeel.
 
Laatst bewerkt:
boegspriet,


De spriet is gereed om te worden geschilderd. Na het schilderwerk (geel is al gedaan) worden de nodige woelings en blokken aangebracht.

Het middenstuk, met vioolstukken, stampstok, ezelshoofd enz. word zwart geschilderd.
 
IMG.jpg

Goedemorgen Piet,
Die getwijnde kanonskabel twijn je die zelf of werd deze zo in de doos geleverd ?, deze ziet er nl. gelikt uit
A3
 
Laatst bewerkt:
Boegspriet gereed,

De boegspriet is zover gereed en kan in principe op het schip gemonteerd worden. daar ik nog één en ander aan de romp moet doen komt dit pas later aan de orde.

De bovendste 2 blokken zijn voor de fokke- en lozefokkestag en de onderste voor 2 waterstagen, de overige blokken worden later aangebracht.


Top van de kluiverboom.

Ik heb nog even rond gekeken op verschillende sites en de mooiste kleuring van de masten is masten en boegspriet dus geel, marsstengen ook geel en alle topmasten (bramstengen) zwart. Dit betekent dat de top van de kluiverboom ook zwart word. (marsen en zalings worden ook zwart)




 
Laatst bewerkt:
Back
Top