El Niño

Hi,

Met de revolution zal ik wel even zoet zijn momenteel , k zou wel graag in de minuten tussendoor zelf iets maken om volgend jaar aan de start te staan in f5j
 
Jammer, even wachten dus. Ben het wel eens met je mening dat de huidige race naar licht, lichter, lichtst ten koste gaat van de robuustheid.
 
tuurlijk is dat belangrijk Arno , in f3k des te meer , niet alleen tijdens het vliegen maar ook voor het gooien zoals je weet.
Maar ook is het belangrijk dat wanneer je een kist koopt van die 1500euro+(of soms nog veel meer) koopt dat die niet bij de minste onzachte landing breekt of als er bij wijze van spreken en mid-air is met een wesp er een groot gat in is ;-)

Klopt helemaal, maar hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je met je spullen omgaat.
Zo heeft mijn Xplorer toch al 1500 + starts overleeft en is "still going strong" :D

priklandingen lijken de standaard te wordne in f5j , en kist moet deze goed kunnen verdragen.

Bij F3 waar je moet landen op een bierviltje, ja maar bij F5j ??? dit ben ik niet met je eens alhoewel een wat hardere landing af en toe onvermijdelijk is, maar dat is dan echt geen F3 priklanding.

Algemeen gaan kisten die 1300gr vliegklaar wegen(heel wat) sterker zijn dan die dat 800gr vliegklaar wegen/wat lood voor min fai .
Ik zelf denk dat ik liever een ietwat sterkere heb voor alledaags gebruik , 1200-1300 lijkt me prima , als er geld over is koop wel 1 die lichter is voor 1 keer per jaar uit de kast te halen en voorzichtig te vliegen en landen

Tsja, duurzaamheid ..... dat is zeker belangrijk maar als pur sang wedstrijdvlieger (en grammenneuker :cool:) heb ik ook geleerd dat iets wat nooit stuk gaat misschien wel overgeconstrueerd is .... food for thought :rolleyes:
 
Arno,

heb zelf nog nooit een priklanding gedaan maar op rcgroups lees ik dat dat voor velen in f5j de standaard landprocedure is , dit omdat ze dan makklijker de landing kunnen inschatten.
Las zelfs dat ze soms op keiharde grond gewoon weer omhoog botsen ...
Altijd een comprommis vinden tussen sterkte en gewicht , als hij niet stuk gaat is hij te zwaar gebouwd en als hij bij de minste onzuivere behandelen aan gort gaat is hij te zwak gebouwd ....

hoeveel weegt jou xplorer?
 
Een licht gebouwde kist gaat in principe niet sneller stuk dan een zwaar gebouwde kist. De kinetische energie is een stuk minder dus zijn de krachten die vrijkomen bij een harde landing ook minder. Doordat het model normaal gesproken ook nog eens met een lagere snelheid geland kan worden blijft het per saldo langer heel. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je wat sneller transport schade en/of hangar rash hebt. Afbouwen op b.v een tuinstoel kussen en vervoeren in goede wingbags is wel aan te raden. Een hele lichte kist heel erg gaan verzwaren is natuurlijk een ander verhaal.
 
Ik denk niet dat ik met een V staart nog gewicht kan sparen . Kist vliegt ook prima zo dus zou het alleen verkooptechnisch een voordeel kunnen zijn maar aangezien ze een stuk sneller verkopen dan ik ze kan bouwen heeft dat voorlopig nog geen zin.
 
Ik merk dat ik er niet aan toe kom om het model af te bouwen en te vliegen. Dus kan ik het model misschien beter weg doen. Als er iemand interesse heeft in dit top model van Nederlandse bodem hoor ik het graag.
 
Ik heb de laatste weken nog flink met het zwaartepunt gespeeld.
De volgende waarden zijn daar uitvoort gekomen.
1042 gram : 103mm
1132 gram: 105mm
1196 gram: 106mm
1324 gram : 105mm
SAM_2018.JPG
SAM_2008.JPG
SAM_1999.JPG
SAM_2013.JPG
 
Back
Top