Het Schipperscafe deel 6

@k-k Nog helemaal droog hoor. De soep wordt niet zo heet gegeten als die opgediend wordt.
1989
IMG_5566.jpeg


1995
IMG_5567.jpeg


Nu, Amerongen benden 669+ NAP
IMG_5568.jpeg


Ik voel mij nog helemaal veilig.

Groet,
Maarten
 
Vroeger verdwaalde bij deze waterstanden nogal eens een schip en belandde in de uiterwaarden. Zal tegenwoordig met elektronische kaarten wel zo gauw niet meer gebeuren. Nu zijn het meer kunstwerken zoals bruggen, die het moeten ontgelden. Gr. Klaas.
 
Laatst bewerkt:
Huidige (eb) stand bij Dordrecht, 29 cm NAP.
Dat is de normale waterstand.
Straks hoogwater is geschat op 174 cm of zo, daar waar 105 cm normaal is.
Het valt allemaal nog wel mee hier... (vorige week werd 240 cm voorspeld, dat zou inhouden dat de steiger een 30 cm onder water zou komen, het werd 205 cm dank zij de Maeslantkering)
 
De Gelderse IJssel blijft toch een rivier waar je op moet passen. Dacht ik dat het met de elektronische kaarten wel mee zou vallen, maar inmiddels het tweede vastgevaren schip. Gr. Klaas.
 
Weinig reuring in het café. Niemand met een praatje pot? IJspret inmiddels weer voorbij. Nog even zitten dubben om met Smit Finland wat ijs te gaan breken, maar de kapitein is bang dat hij zelf wat breekt. Dus me vanmiddag uitgeleefd om de refit van TÖN 12 af te maken. Na een paar jaar in slaapstand de accu's total loss en schade aan de tuigage . Kan nu weer achter de garnalen aan. Gr. Klaas.
 
Hier ook weer aan het freubelen. Het voordek voor de stuurhut begint wat voller te raken. Daarna zijn de achter- en voordekken aan de beurt en nog heel veel hekwerk solderen. Heeft iemand een idee wat de daarvoor de beste methode is? Eerst de palen plaatsen op het dek, dan de railing er door en dan solderen. Of eerst de palen op een losse plaat zetten, dan de hekken solderen en verven en daarna pas op het dek zetten? Ik ga nog even nadenken.
Proost mannen.
20240107_220047.jpeg
 
20240114_002157.jpg


Roelof, Je zou de gaatjes voor de scepters in de opbouw kunnen boren, daarvan een mal maken en aftekenen op een stukje afvalplaat. Dan de scepters op de relingdraden schuiven en die in de goede vorm buigen. Dan opbouwen op het stuk plaat en uitrichten. Dan op de einden en hoeken solderen. Warmstoken met een creme brulee brandertje en aantippen met tin. Schoonmaken en schilderen. Die paar soldeerpunten houden het model erin en verf die in de naadjes kruipt werkt als lijm. Daarna zet je de reling op de opbouw en heb je een mooi strak resultaat. Wanneer je platte scepters hebt kun je de draden ook eerst buigen en dan de scepters erop schuiven. Succes ermee! Gr. Klaas.
 
Laatst bewerkt:
Back
Top