mooi dat er toch nog 2 vluchten afgemaakt zijn! Henri, gefeliciteerd met het verslaan van Bert en Alexzzzzzzzz. Aangezien dat je doel was
Dat was zeker niet mijn doel hoor.. mijn doel is nog steeds hetzelfde als waarom ik begonnen ben met F3A, ik wil beter leren vliegen en F3A is in mijn ogen de beste leerschool die er is. De competitie is dan ook voornamelijk tegen mijzelf, om het beter te doen dan de voorgaande keer, verder te komen, enzovoort. Tot nu toe lukt dat.
Daarnaast is het wel leuk om zo af en toe elkaar over en weer een beetje te pesten, hier op het forum is dat een beetje een running gag tussen mij, Alexzzz en Bert. Bert heeft vorig jaar de C klasse gewonnen 'ten koste van mij', en Alexzzz heeft tot nu toe altijd beter gevlogen. Als het dan een keer andersom is, ja dan plaag ik even terug
Ik ben toch maar niet komen kijken, had ik graag willen doen! Echter andere prioriteiten... heb voor de derde keer met mijn nieuwe Leviosa gevlogen en ben druk bezig de Spark klaar te krijgen.
Kan het mij goed voorstellen dat je ervoor gekozen hebt je nieuwe kist in te vliegen.. zo heel veel tijd heb je niet en ook al is het dezelfde kist als de vorige, min of meer, ik weet inmiddels wel al dat er niet zoiets bestaat als 2 dezelfde kisten, dat het afstellen en leren kennen van je kist 50% van de sport is.
Hoe bevalt de nieuwe?
Wat betreft de wedstrijd.. de B-vliegers hebben de C gejureerd en ik was 1 van de juryleden. Een aantal dingen die mij opvielen en die ik mee wil geven:
1) de dubbele immelman: dit moet geen 'worst' zijn. Het moet qua formaat eigenlijk zo zijn dat je 2 loopings tegen elkaar hebt liggen. Het viel mij vandaag bij meerdere mensen op dat ze 'm heel breed maken; dat kost je punten
2) de spin is pas een spin als er spin op staat. Dus: echt stallen, 3 'echte' slagen maken, daarna je kist nog een stuk door laten vallen en dan pas uitvliegen
3) hoge hoed: de rollen horen in het midden. Dus niet: omhoog, direct rol, heel stuk omhoog, enz, maar: omhoog, even stukje doorvliegen, rol, stukje doorvliegen, enz.
4) radii moeten in een figuur overal gelijk zijn. Als je met een mooie ruime radius aan je hoge hoed begint, moet je je toestel bovenin niet 'de hoek omdrukken', maar daar dezelfde radius aanhouden
5) de beste manier om fouten te corrigeren is om ze niet te maken. Vooral het echt rechtleggen van je kist voor je aan een lusdeel begint. Ligt je toestel al iets onder een hoek, zul je schuin omhoog gaan.
6) voor alle figuren geldt: een figuur is pas afgelopen als ie afgelopen is en begin pas aan een figuur als het er tijd voor is. Ik heb veel mensen gezien die te snel na een figuur (dus eigenlijk nog in het figuur) begonnen te sturen, of die te vroeg aan een figuur begonnen. Voorbeeld: rugvlucht. Je hebt in de C de ruimte (want vrije kaderloze keerfiguren), maak daar gebruik van, zorg dat je echt goed klaarligt voor je er aan begint, rol 'm in, passeer het midden, rol 'm uit, en vlieg dan eerst nog een stukje rechtuit voordat je aan je keerlus begint.
Als algemene tip voor bijna alle C-vliegers: ga serieus keerfiguren vliegen, geen bochten. Pak keerlussen, halve vierkante loopings, enzovoort. Vlieg die figuren ook echt af, alsof het 'echte' figuren zijn. Hiermee wordt het beeld van je hele vlucht veel rustiger en blijf je 'in de swing' van het precisievliegen. Daarnaast dwing je jezelf op die manier alvast tot het corrigeren van diepte etc in een figuur, wat je later, mocht je naar B overstappen, werk scheelt.