Waarmee heb jij vandaag gevaren? (RC dan wel te verstaan... ;-) )

Als het dan eens mooi weer is dan zijn onze schippers niet te houden !!
Groetjes
Ronny
www.mothvzw.be


varen moth (1).jpeg
varen moth (7).JPG
varen moth (8).jpg
varen moth (26).jpeg
varen moth (532).JPG
 
varen moth (560).JPG
Ook de Mercator was afgezakt naar onze contreien en voer even voorbij onze vaarvijver .
Ook al kwamen er zulke mooie schepen voorbij , het slepen stopte niet .






varen moth (32).JPG
varen moth (68).jpeg


Af en toe moest er ook gerust worden en werd de haven aangedaan .
varen moth (557).JPG
varen moth (544).JPG


En zoals het hoort krijgt de beroepsvaart voorrang op de pleziervaart

varen moth (3).jpeg
 
Laatst bewerkt:
Vandaag de met RC uitgeruste South Goodwin getest.
Revell 1:144)
Voorzichtigheid is het devies, want ondanks het eronder hangende balanceerlood van 30 gr voldoet de stabiliteit maar nét.
Maar net is ook voldoende.

En het klopt dat de echte geen aandrijving had.
Dus een opmerking over de schaalsnelheid is overbodig: die hoort 0 te zijn.:cool:
 
Vandaag de met RC uitgeruste South Goodwin getest.
Revell 1:144)
Voorzichtigheid is het devies, want ondanks het eronder hangende balanceerlood van 30 gr voldoet de stabiliteit maar nét.
Maar net is ook voldoende.

Hartstikke mooi en leuk, maar eigenlijk hoort een lichtschip ergens op een bedenkelijk plekje gewoon voor anker te liggen dobberen en worden de meeste met een sleepboot naar dat plekje toe gebracht ;):p.
Maar dit is ook :thumbsup: :beer:.
 
maar eigenlijk hoort een lichtschip ergens op een bedenkelijk plekje gewoon voor anker te liggen dobberen en worden de meeste met een sleepboot naar dat plekje toe gebracht ;):p.
Hahaha.
Ja dat klopt.
En jouw reactie is de eerste die ik altijd krijg, waar ik het filmpje ook plaats :-D

Maar dan verwijs ik naar de Elbe 1, die wel degelijk eigen aandrijving heeft.

De South Goodwin niet.
Correct.
Dat ben ik me bewust en vermeld ik ook in het bericht.
Maar laat me dat nou eens lekker niks kunnen schelen...:p
 
Die Jean Marie is toch wel een scheepje naar mijn hart Ronny! Stond in mijn jonge jaren (zo 1955) mijn ogen uit te kijken naar dit soort schepen van Gerling en Letzer. Straalden voor hun tijd veel kracht uit. Gr. Klaas.
 
Bedankt voor de plaatjes Ronny. Buiten dat het transport van zo'n schip een uitdaging is wordt op termijn het gewicht ook een dingetje. Gelukkig weegt mijn zwaarste boot nog net geen 10 kg. Bugsier 3 zit aan de 4,5 en is daarmee een handzamer schip. De "kleintjes", waaronder mijn avatar zitten aan de 3 kg. Gr. Klaas.
 
Gisteren mijn 2 slepers te water. Beetje winderig, maar met wat stuifwater van de boeggolf toch een mooi gezicht. Bij Smit Finland bleek het BB-roer wat los op de koning te zitten. Werf opgezocht, roer laten demonteren en de koning eruit getrokken. Die schoon en ruw geschuurd, gat in het roer iets overmaats uitgeboord en de koning er weer in met epoxylijm. Vanochtend de boel weer gemonteerd. Gelijk het kabeltje van de schakelaar van het waterkanon aangepast. De 3 pennen van het stekkertje hadden teveel speling in de print van de MPX zender. Dikkere pennen opgezocht en die aan het stekkertje gesoldeerd. Nu beter contact. Eindstand van de schakelservo beter afgeregeld. Op naar de volgende vaardag! Gr. Klaas.
 
Het irritante van RC bootjes is dat ze het bij de controle vooraf thuis het altijd prima doen en je bent op de club nog geen 10 meter weg of de boel begint te schudden en te schokken: ja hoor. Storing...
OF losse roertjes die thuis nog niet los zaten, inderdaad.
Ook veel meegemaakt.
Kruiskoppeling los en geen klein imbussleuteltje bij je hebben noch in de werkplaats van de club aanwezig.
:mad:

Wat doen we onszelf eigenlijk aan? :D
 
Goede vaart daar op De Leek Peter! En Menno, dat met mijn roertjes is een beetje mijn eigen schuld. Van origine had ik er enkele roeren achter gezet. Dat waren geen originele, maar zaten wel in de bouwdoos uit de vorige eeuw (begin jaren 80). Aangezien het een low budget project was die dingen gemonteerd. Prijsgunstige Beckerroeren kwamen niet langs, en ben ik eens gaan knutselen met wat spullen uit de rommeldoos. Geen RVS of messing rond voor de roerkoningen, maar wel een RVS ketting met lange schalmen. Die open en recht gebogen en daarbij op het boveneind M3 draad gesneden.
De roerbladen gemaakt van 0,7 mm styreen plaat. Bij het voorste roerdeel het styreen dubbel gevouwen en de koning in het midden gelijmd.. Helaas was de koning niet lang genoeg om onder uit het roer te komen en in de hak te lageren. Maar er lag ook nog RVS lasdraad met een dikte van 2,5 mm. Al met al een heel geklooi, maar toen had ik een aardig Beckerroer. Als hennegatskoker een Frans fietsventiel genomen en daar uit messing een paar "oren" aan gesoldeerd voor de meenemer van het achterste roerdeel. Als houvast voor de roerkoning wat epoxylijm in het voorste roerdeel gespateld. Maar eigenlijk te weinig lijmoppervlak. Het tweede roertje was zo gekopieerd. En aangedreven door een standaard servo werkte het boven verwachting. Ook mee in het ijs zitten raggen, maar dat gaf toch wat schade aan een roerscharnier en bevestiging van een straalbuis. Laten we het er maar op houden dat er te weinig tijd is genomen om het uit te denken en het niet voorradig hebben van de juiste materialen.
Maar ach, het werkt en het kostte bijna niets, denken we dan weer. En het is zodanig gemaakt dat het demontabel is. Alles met elkaar een half uurtje werk, het uitharden van de lijm niet meegerekend . Hieronder een plaatje van de eerste roeren en zie je gelijk wat er is mis gegaan met de verschansingsteunen. Had niet door dat die moesten worden ingelaten in het dek. Houdt in dat de verschansing ook te hoog is geworden en de voorbolders verstoppertje spelen. Gr. Klaas.

RIMG0767.JPG
 
Laatst bewerkt:
Back
Top