Verhoogde zon activiteit!!!

Zal wel. Maar een 60 meter afwijking op enig ander gps device is ondenkbaar. Ik ontken de issues niet maar volgens mij worden ze zwaar aangezet.. Wil wel eens wat bronnen lezen om dit allemaal te onderbouwen. Zestig meter afwijking op een Tomtom stuurt je vier straten verder en zou mijn Garmin horloge onbruikbaar maken...
 
en/SunStorm - Wiki: MikroKopter.de
hier een leuke uitleg van zonnestorm, maar vooral een heel leuk plaatje wat duidelijk laat zien wat er kan gebeuren;)

Zal wel. Maar een 60 meter afwijking op enig ander gps device is ondenkbaar. Ik ontken de issues niet maar volgens mij worden ze zwaar aangezet.. Wil wel eens wat bronnen lezen om dit allemaal te onderbouwen. Zestig meter afwijking op een Tomtom stuurt je vier straten verder en zou mijn Garmin horloge onbruikbaar maken...

Alstublieft. Paar pagina's terug is dat al een keer gepost.

Meer dan 64m afwijking met 10 m/s in deze test
Dat is toch wel een aardige fly away met 36 km/h ;)

En zoals Emil al zei, met paniek erbij is een crash zo voor elkaar.
Wat ik vaak terug lees is dat dan de failsave of RTH word ingeschakeld en dat is nu precies wat je juist NIET moet doen
 
Laatst bewerkt:
Niet te geloven... Een crash door een flyaway door GPS error... Dan schakel je toch gelijk naar ATTI of manual en landt je het luchtvaartuig!?!? (of weet ik veel hoe dat heet op het systeem dat gebruikt wordt door wie dan ook) let op: dit is niet persoonlijk bedoeld!

Iedereen moet ook kunnen vliegen zonder GPS, zoniet dan vlieg je niet! Anders ben je een gevaar voor jezelf, maar nog belangrijker: voor anderen en je omgeving!!

Onderhand heb ik het wel gehad met dit subforum:-?
Altijd maar weer kritiek etc

Beste TdeB, alleskenner
Ik was me niet bewust van het feit dat je storing kan krijgen door zonnevlammen, ik kwam dit draadje toevallig tegen

Daarnaast hing de drone zo'n 5 meter boven de grond, trok opzij en viel uit de lucht
Jij bent nou eenmaal zo geweldig dat je dan meteen je drone weer opvangt, je reactie vermogen is namelijk boven natuurlijk, ik ben jaloers! (is in zo'n 2 seconde gebeurd)

Ik leer vliegen op een aantal hectare weilanden, daar kan weinig gebeuren
Iedereen moet het leren toch? Ow wacht, jij kon het natuurlijk bij je geboorte al

Nu denk je, wat een overdreven reactie
Maar zowat elk draadje wat je leest in dit subforum staat vol met discussies over het vliegen en vooroordelen, zoals jij nu ook bij mij doet (en dan zeggen, is niet persoonlijk bedoeld :rolleyes:)

Enne, het gebied waar ik vloog was ongeveer 2 bij 3 kilometer groot en alleen weilanden..
 
Laatst bewerkt:
Mmm... Ok.
Als ie uit de lucht viel dan is er waarschijnlijk meer aan de hand geweest. Een barometer is namelijk niet onderhevig aan zonactiviteit.
Ik mocht willen dat ik een bovennatuurlijk reactie vermogen had. Maar 2 seconden dat redden de meeste mensen.
Zonder weilanden? Wat was t dan voor gebied? Maar goed 2-3 km zal ie niet zo maar afleggen ook al haalt ie dat wel op zn accu denk ik. Maar de kans dat de storing dusdanig lang is, is uiterst klein lijkt me.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Excuus, met meerdere dingen tegelijk bezig, moet zijn alleen maar weilanden

Hoever hij komt met een accu heb ik geen idee van, bij vol vermogen is de accu met een paar minuten al op
Dichtstbijzijnde dorp is 2,4 kilometer vliegen in een rechte lijn

Je moet toch ergens kunnen vliegen, 2+ kilometer van de bewoonde wereld lijkt me nou niet bepaald gevaarlijk:-?
 
Voor 3e keer in 24 uur zeer zware uitbarsting op de zon

wo 11/06/2014 - 14:55 Belga Op onze zon heeft zich opnieuw een zeer zware uitbarsting voorgedaan, zo heeft SpaceWeatherLive.com gemeld. Het is de derde zware uitbarsting op minder dan 24 uur tijd.
De uitbarsting van vandaag was van de klasse X1.00. De Amerikaanse weerdienst NOAA situeerde de zonnevlam om 11.06 uur Belgische tijd.
Gisteren waren er zonnevlammen van de klasse X2,2 en X1,5, beiden komend uit gebied AR 2087 op onze ster, zo bevestigde het gespecialiseerde SIDC-centrum op het plateau in Ukkel. De plasmawolk (CME) van de eerste zal de aarde niet bereiken, een schokgolf van de tweede zou dit wel doen in de ochtend van 13 juni, meent het SIDC.
Volgens de NOAA zou met de zeer zware uitbarsting van vandaag geen plasmawolk gepaard gaan. Tussen de beide uitbarstingen van de X-klasse van gisteren en die van vandaag waren er ook enkele zware uitbarstingen van de M-klasse, die tweede is in een rang van drie.
Uitbarstingen van de X-klasse zijn dus de zwaarste. Ze kunnen, indien op de aarde gericht, op onze planeet leiden tot het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales.
 
Gelukkig hebben wij te doen met de KP index, en niet met de Solar Xrays
(A B C M X (klasses) )

Edit, even wat duidelijker:
K-index

De K-index is een index van de geomagnetische activiteit welke 8 keer per dag wordt vastgesteld uit de maximale fluctuatie van de horizontale veldsterkte, gemeten met een magnetometer, in nanoTesla, gedurende een drie uur durend interval. Het is een lokale index, ze wordt per meetstation berekend. De maximale fluctuatie is de hoogst gemeten waarde minus de laagst gemeten waarde in dat tijdsinterval, vervolgens wordt dit gecorrigeerd voor de normale dagelijkse / maandelijkse fluctuatie voor het meetstation. Hoe groter het ‘ongewone restant’ in de fluctuatie, hoe hoger de K-index. Bij waarde 5 en hoger is er sprake van een magnetische storm.

Een hoge K-index van een storm kan leiden tot risico’s in de ruimte en hier op Aarde, bijvoorbeeld een massale stroomuitval (blackout) , verstoring van de satellieten, GPS en andere instrumenten, maar ook directe gevaren opleveren voor de astronauten en bemanningen van vliegtuigen die vliegen in de buurt van de polen van de Aarde


Kp index

De Kp index is de geomagnetische storm index en is de ingeschatte kans van een op zijn minst 3uur lange K-index, op een bepaalde waarde, voor een bepaalde dag. Deze Kp-index meet de afwijking van het meest gestoorde horizontale component van het magnetische veld en wordt bepaald door een algoritme op basis van de gemiddelden van een aantal vaste meetstations. De Kp-index loopt van 0 tot 9.

Wanneer we hier in Nederland aurora’s zien ligt de Kp-index meestal op een waarde van 7 of hoger.




Zonnevlammen

Een zonnevlam is een explosie op de zon die plaats vindt als energie, opgeslagen in gedraaide magnetische velden (meestal boven de zonnevlekken), plotseling wordt losgelaten. Zonnevlammen worden geclassificeerd in categorieën, volgens hun x-ray helderheid in het golflengtegebied van 1 tot 8 Angstrom.
1.X-klasse zonnevlammen zijn groot en kunnen veel effect hebben, ze kunnen leiden tot radio black-outs en langdurige stralingsstormen en veroorzaken meestal uitbundige aurora’s
2.M-klasse zonnevlammen zijn middelgroot, ze kunnen leiden tot korte radio black-outs die de poolgebieden op aarde beïnvloeden en soms worden ze gevolgd door kleine stralingsstormen. De zwaardere M-klasse zonnevlammen kunnen ook poollicht veroorzaken in Nederland
3.C-klasse vlammen zijn klein, met weinig waarneembare of merkbare gevolgen op Aarde.
4.B-klasse vlammen, resultaat van opflakkering uit kleinere zonnevlekken
5.A-klasse zonnevlammen worden in het zonneminimum waargenomen

Iedere klasse heeft weer een sub-onderdeling van 1 tot 9 bijv. X1 tot X9. Het is echter wel mogelijk dat er sterkere zonnevlammen dan X9 de ruimte inschieten.
 
Laatst bewerkt:
Back
Top