Klopt helemaal Piet, bedankt iedereen. Ik heb het zo opgelost. Uiteraard aan de SB zijde nog zo'n lijn
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
De tekening komt uit het boek; historische scheepsmodellen van Zu Mondfeld (pagina 312)Helemaal goed, super, bedankt Piet. Er lopen alleen twee trekkende parten naar beneden die gelijktijdig moeten worden getrokken of gevierd. Ging dat met één en dezelfde kaapstander? Ik ga het zo monteren alleen wel met het vaste schijvenblok in de masttop. Die zitten nl. ook in het model alleen zijn deze zelfgemaakt. Uit welk boek komt deze tekening?
Nou ja, ik schaam me diep,De tekening komt uit het boek; historische scheepsmodellen van Zu Mondfeld (pagina 312)
Of beide halende parten met één kaapstander werden bediend, dat weet ik niet zeker, kan ook goed mogelijk zijn dat het met mankracht ging. Maar daar kan ik zo gauw niets over vinden.
Nog eens even beter het boek tot mij nemen. .....
Helemaal waar! Bovendien is het de eerste keer voor mij om zover in detail te bouwen. Dan is het af en toe ff zoeken. Wel gaaf en zo toont het forum ook weer zijn waarde.Dat krijg je als je liever aan het (model) bouwen bent dan aan het lezen...
Daar heb ik ook zo vaak last van....
Helemaal mee eens, vooral de tuigerij heeft altijd al mijn grootste belangstelling gehad.Tis en blijft een prachtige hobby
O Oké Hans, was dit ook al in de 17e eeuw gebruikelijk?Ik heb een sterk vermoeden dat het geleidehouten zijn om de bijboten zonder veel beschadiging overboord te kunnen zetten.