Ha Johan,Hoi Ron,
Hoe staat het inmiddels met "le Soleil"? Succes gewenst alvast met het prachtige schip!
Zoals ik al beschreef heb ik alle ornamenten binnen en tekeningen. Het feest kan dus beginnen maar eerst de ST crosssectie afmaken.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Ha Johan,Hoi Ron,
Hoe staat het inmiddels met "le Soleil"? Succes gewenst alvast met het prachtige schip!
Bedankt Piet, ik wacht nog even anderen af. De ST is overigens opgebracht door de Engelsen en later doorgegaan als Engels Linieschip. Ik weet alleen de naam niet meer.Goeie vraag Ron, daar heb ik al eerder naar gezocht, maar kan geen passend antwoord vinden. Mondfeld heeft wel gelijk wat het bramwant betreft. Op Engelse oorlogsfregatten en de linieschepen word wel een bramwant gevoerd. Maar waarom op andere schepen niet is mij ook niet duidelijk. Ik heb best wel wat boeken staan met uitleg over het bramwant, maar nergens een vermelding waarom het bramwant op sommige schepen weggelaten word.
Ik heb net een soortgelijk verhaal zitten lezen en geloof daarom dat het zo ging op veel schepen. Dit geld zeker voor het bovenbramzeil.Op diverse schilderijen van Nederlandse schepen viel het mij op dat het bramzeil heel vaak niet gevoerd werd en dat de ra daarvan omlaag gebracht was tot op of bij de mars. Dit was ook niet zo'n zware ra, dus mijn conclusie: twee man op de mars konden de ra makkelijk van zeil voorzien en daarna omhoog halen indien nodig. Weeflijnen waren in mijn optiek daarmee niet echt nodig hier.
Oké nou het gaat met een wash primaKatoen draad laat zich goed kleuren, naaigaren van polyester niet. Vandaar mijn vraag