Japanse tempel: Byodoin Hououdo (Kyoto) Foenix Hall

Beste mensen,

De linkervleugel is nu zover klaar. Er moeten nog enige balken op de dakbedekking worden geplaatst, maar dat kan pas wanneer het torentje is gebouwd.
Dus nu op naar de rechtervleugel. Dat zou geen probleem moeten zijn want alle puzzels heb ik in feite al zo'n beetje opgelost. Ik meld mij weer wanneer deze klaar is.

Hier de foto van de linkervleugel met de laatste afwerkdingetjes.

upload_2020-11-10_12-19-21.jpeg




upload_2020-11-10_12-20-5.jpeg


Met de foto van het ongeverfde model op de doos is goed zichtbaar wat een toegevoegde waarde het verven geeft.

wordt vervolgd...
Gijsbert
 
Dank voor de complimenten! Het is best stimulerend om af en toe reacties te krijgen anders zit je maar in je eentje te knutselen. Dit houdt de moed er in!!!
:thumbsup:
 
Heb je helemaal gelijk in. Diorama's maken is helaas niet zo actief als de scheepsmodelbouw.
Toen ik hier vorig jaar begon was het geloof ik al enige weken stil hier. Heel langzaam aan komt er toch meer leven in de diorama brouwerij :)

Nog een leuk filmpje van een Japans diorama:
 
Wat een geweldig filmpje, Maarten... diorama's zijn echt leuk! En de technieken die je kan gebruiken zijn eindeloos.
Bootjes bouwen is ook leuk, maar ik heb een hekel aan die tuigage, al die touwtjes en katrolletjes. En moderne schepen zijn dan weer veel te strak.
 
Ik vind de eerste beplanking het nare deel van een schip bouwen. De tuigage vond ik leuk (m.u.v. het staande want).
Na Burg Falkenstein is het mijn bedoeling om de Palamos van Occre te bouwen. Die heb ik voor de zomer gekocht en vind het zo'n leuk bootje om te zien.
l_occre-12000-palamos_.jpg


Maar heb nog zo'n 50 andere bouwpakketten liggen dus ben voorlopig nog niet klaar :)
 
50 bouwpakketten?????

Die Palamos is inderdaad ook wel een leuk bootje. Ergens in mijn jarenlange modelbouwpauze ben ik eens begonnen aan de Marie-Jeanne. Ik ben tot aan de beplanking van de romp en het schuren en plamuren gekomen, maar toen heeft het arme ding schipbreuk geleden bij een uitbarsting van echtelijke onenigheid.
Wellicht is dit toch wel een goed offer geweest want we houden het nu al 40+ jaren vol saampjes, haha
Ik heb de restanten altijd goed bewaard en voor mijn Duyfken heb ik nog een paar plankjes goed kunnen gebruiken.

51Dc5QC6oYL._AC_.jpg

Qua plannen wil ik nog altijd eens een poldermolen bouwen, zoals vlak bij ons stond in Voorburg (de Vliegermolen), scratch en in het oorspronkelijke polderlandschap

289866AF-A8B0-4021-91BA-1D9BD241D458_4_5005_c.jpeg


en het andere is een RC 16 kwadraat waar ik mijn eerste zeilervaringen in heb opgedaan. Maar ja, dan moet je wel een cirkelzaag hebben om latjes te zagen en daarvoor moet dan ook de garage worden ingericht om alles kwijt te kunnen en om geen problemen te krijgen met zaagselwolken en daarmee een dreigende nieuwe schipbreuk voorkomen.
 
Laatst bewerkt:
Dat is ook een heel leuk bootje. 40 Jaar samen, wow dat is nog een mooi.

De bouwpakketten heb ik geërfd van mijn vader. Hij bouwde zijn hele leven ongelooflijk gedetailleerde en echt lijkende plastic vliegtuigen (meestal revell).
In bijna alle modellen schilderde hij de cockpit met de hand, dus ook de klokjes en beschadigingen. Ook vulde hij vaak de klokjes met iets waardoor er een bol staand glaasje over zat.
Degene die ik heb zijn nog niet afgebouwde modellen waarvan ik de meeste wil afbouwen als ik dat kan.
 
Ha, modelbouw zit dus in de genen...
Bij ons ook, niet per se modelbouw, maar wel bouwen. ook ik heb dat doorgegeven aan zoonlief. Die bouwt nu tentoonstellingen voor musea over de hele wereld.
Leuk hè!
 
Schitterend... en ik vind die kopjes geel schilderen al spannend... baas boven baas. Ik ben soms werkelijk verbijsterd over wat sommigen klaar krijgen en hier op dit forum delen.
 
Zo'n molen vanaf scratch bouwen is ook een flinke uitdaging zeg. Ik heb wel een paar bouwpakketten van molens gezien bij hobbie&co dacht ik.
Maar die jij wilt bouwen is zo te zien met riet bedekt.
ja, maar dan ook helemaal werkend met alle tandwielen en assen erbij. Ik heb al flink wat research gedaan dus ik weet een beetje wat er in zo'n ding gebeurt en een kennis van me is vrijwillig molenaar bij de Kaag, dus daar kan ik fotootjes maken als het corona gedoe een beetje voorbij is. Maar net als met 17e eeuwse zeilschepen zijn de technieken behoorlijk uitgerijpt en zijn voornamelijk de afmetingen verschillend. Ik ben op de diorama's gekomen omdat ik ook de weilanden en sloten wil namaken, dus daar is het eigenlijk begonnen.
 
Beste mensen,

Weer een kleine update. De laatste tijd geconfronteerd geweest met een overlijden in de familie, dus het geknutsel heeft een lagere prioriteit gekregen, maar toch wel weer een paar dingen gedaan.
Voor de tweede vleugel heb ik weer alle dakpaneeltjes bewerkt, rood schilderen, papierstrookjes plakken, uiteindjes afvijlen en de kopjes geel verven. Het grappige is dat je al dat werk alleen maar ziet als je de tempel van onderaf bekijkt, dus het zal straks nauwelijks zichtbaar zijn. Maar ja, het moet zo realistisch mogelijk worden en dan word je er nog zen van ook!

IMG_6831.jpeg


Een afwisseling vormt het bouwen van de vloer van de vleugels en het fundament van de centrale hal. Hierdoor krijg je een beetje een idee van de afmetingen van het complex.

IMG_6851.jpeg


IMG_6852.jpeg


IMG_6853.jpeg


upload_2020-11-20_17-38-52.jpeg


Voor de achtergrond heb ik een foto van een bosrand op een paar A4'tjes uitgeprint en op een stukje triplex geplakt. Het is nog niet zoals het moet zijn, maar het geeft een leuk idee.

Wordt vervolgd...
Gijsbert
 
Laatst bewerkt:
Back
Top