ghost ship schaal 1/28

Tot twee keer toe benoem je het schip van Barents als een pinas. Na de eerste keer heb ik je uitgelegd dat die naam voor dat schip niet aan de orde is omdat tijdens de bouw ven het schip van Barents de term pinas niet bekend was. Vandaar dat Hoving het ook niet zo noemt. En als je dat schip zo blijft benoemen dan wordt ik daar wat kriegel van.
Ik kan niet goed zien dat je zandstrook en de twee bovenliggende huidgangen tot aan het eind van de achtersteven lopen. In je eerste antwoord op mijn vraag beweer je dat de gangen niet van steven tot steven lopen (precies zoals ik het constateer op jouw model) en nu zeg je dat dit wel zo is. Snap je de verwarring?
Zo te zien eindigen die tamelijk abrupt een eind voor de achtersteven. Maar als ik dat verkeerd zie dan zij dat zo. Ik hoop het in latere foto's nog eens goed te kunnen herkennen.
Constant
 
Mooi plaatje Hans, de romp van een fluitschip vind ik persoonlijk de moeilijkste romp om te beplanken met al haar (overigens) mooie rondingen.
Deze fluiten waren waarschijnlijk houthalers. De grote opening achterin maakte het makkelijk lange stukken hout naar binnen te steken. De ronde vorm van het schip (zonder de slanker wordende achtersteven) maakte dat er ook veel (lange) lading meegenomen kon worden, en (zuinige Hollanders als we waren) de smalle dekken zorgde ervoor dat er niet te veel tol bij de Sont betaald hoefde te worden (https://nl.wikipedia.org/wiki/Sonttol)
 
In je eerste antwoord op mijn vraag beweer je dat de gangen niet van steven tot steven lopen (precies zoals ik het constateer op jouw model) en nu zeg je dat dit wel zo is. Snap je de verwarring?

hier mee bedoelde ik dat er niet verjongt word en dat de gangen doorlopen tot onder het onderste berghout daar om ook de 2 fotos van het schip om dit aan te tonen
de ouderdom is al 18 jaar bekent hoor zoals hans al zij 1631 volgens de jaarringen van het hout als ook de oorsprong waar het hout vandaan kwam
 
beste mensen dit is een modelbouwforum waar een ieder zijn beste doet niets van dit soort schepen is zeker er zijn veel aannames, laat AUB ieder een in zijn waan want ik ben er van overtuigd dat iedere modelbouwer naar eer en geweten zijn model maakt.
Stop SVP met dit soort discussies
groet cees
 
Heren..... mag het even minder scherp.... discussie prima maar niet op persoon. Ik ga niet vegen want dan komt niemand er meer uit.
 
Zoals ik bij mijn eerste vraag al vermeldde:
"Verder iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst en een pleziervolle uitoefening van onze hobby"

Constant
 
Op dinsdag 25 december komt er op National Geographic een documentaire over het Ghostship. Dat is om 15.00 uur: "Ghost ship resurrection"
Weet niet of het een oude of nieuwe documentaire is.
Constant
 
ben al heel de week op zoek naar de maten van mijn masten en raas
ben gaan zoeken bij een aantal schrijvers voor de berekeningen en heb daar een exel bestandje van gemaakt
normaal kan ik dit bestand voor elk hollands schip gebruiken ( normaal gezien ) door de lengte van het schip aan te passen want van hier uit begint de hele berekening.

exel maten masten.JPG


ook heb ik de maten in cm gezet en vandaar kan ik de schaal berekening doen naar de gewenste schaal deze fluit is 95 voet lang.

als ik de maten naast het schip leg komen deze goed overeen met de werkelijkheid aangezien de middenmast de fokkenmast en de boegspriet nog steeds op het schip zitten en deze ook kan meten
 
Amazone,
Ik heb exel bestanden van willem Barentz en de schepen van abel tasman kan ze alleen niet hier uploaden als je email adres geeft stuur ik ze op.
je kan dan de schaal en de lengte veranderen en zie je de resultaten van andere maten
groetjes Cees
 
thx Cees dirk.wuyts1@telenet.be
ik wist niet dat daar exel bestanden van waren, toen ik de heemskerk had gemaakt heb ik alles zo moeten verschalen naar de hand van de plannen die er bij zaten en toen wist ik nog niet hoe exel werkte.
 
vraagje Als ik het goed begrijp
Voor de grote stag moet de muis vijf vadem – 2 voet van het einde liggen of 2 maal de lang zalingen en 1 keer de korte

De muis moet achter zeven bochten voor de grote mast en 6 bochten voor de fokkemast liggen ? wat houden de 7 en 6 bochten in ?
Is dit de stag 7 keer rond de mast gedraaid ?

iemand die hier het antwoord op heeft zeker van die bochten ben ik niet echt mee

muis in stag.JPG
 
denk dat ik er uit ben maar je mag zeggen dat het niet juist is . ik ben helemaal geen expert in touwwerk en probeer nu al een beetje op te zoeken

de 7 en 6 slagen zijn denk de grote van het oog dus 7 slagen bij de grote stag en 6 bij de fokke dus het gat moet 7 slagen groot zijn

zou dit kunnen ?
 
Ik kan hier ook geen hout van maken amazone, maar de stag word zeker geen 6 of 7 keer rond de mast gedraaid, want deze word met het oog om de masttop gelegd. Dus ik denk dat je aardig in de buurt zit met het aantal slagen, alhoewel je dan wel een behoorlijk groot oog krijgt....
 
Back
Top