Volgens mij begrijpen jullie niet helemaal waar het om gaat bij het vissen. Uiteraard ga je niet naar je dobber zitten staren. Je zet gewoon een verklikker op je hengel, die je wakker maakt als je beet hebt. Het is dus gewoon een excuus om ongegeneerd aan de waterkant te gaan liggen pitten zonder dat er schande van wordt gesproken.
Vooropgesteld, dat je wakker wordt van de verklikker ga je eens kijken wat er aan je haakje zit. Als dat groot genoeg is om er indruk mee te maken ga je een selfie maken met dat beest op de voorgrond en plaats je de foto op facebook. Je zet er dan een tekst bij, waarin je niet laat merken, dat je eigenlijk compleet verbluft en ook nog apetrots bent, maar alsof je dagelijks zoiets vangt. Als 't ie kleiner is, wat meestal het geval is, doe je dat natuurlijk niet. In alle gevallen ga je daarna aan het klooien om je haakje terug te krijgen. Met een beetje mazzel heeft het beest die niet ingeslikt en ben je met een beetje klooien klaar, anders ben je wat langer bezig.
Vervolgens gooi je de vis dan terug. Het idee om 'm op de BBQ te gooien is natuurlijk verwerpelijk. Allereerst is vis sowieso niet te kanen, dus ook niet als 't ie wordt gegrild en vanzelfsprekend ga je een levend beest niet doodmaken. Dat is zielig, dus dat laat je aan anderen over, zodat je net kunt doen alsof dat niet gebeurt. Dat doe je ook met de stukkies vlees, die je normaal gesproken opkaant.
Zojuist samen met mijn duifje weer even bij Kees en Kees (en Femke) geweest. Zij 'surf en turf' en ik 'varkensmedaillons in romige champignonsaus'. Heeeeeerlijk! De zoon is trouwens elders aan het BBQ-en. Tja, dan denk je natuurlijk niet aan een biggetje, dat nog lekker in de modder zou kunnen wroeten als jij het niet zo vreselijk nodig had gevonden om zijn medaillonnetjes op te bikken, maar alleen aan een paar stukkies vlees, die toch al in de koeling lagen en anders door iemand anders opgesmikkeld waren.
De moraal van dit verhaal: vissen is een excuus om in de open lucht te pitten.