Bouwverslag zwarte zee #592 billing boats

Nog een beetje lopen zoeken en deze regelaar ook gevonden:
robbe roxxy 930-6
zou ik die kunnen gebruiken is wel een borstelloze regelaar maar zou dat uitmaken?

ik heb ook zotten kijken voor mijn zender. ik heb een robbe f14 en nu dacht ik een multi switch nodig te hebben maar ik ga dat ook wel redden met wat extra schakelaars op een paar kanalen. In een draadje van Corrien gelezen hoe je de weerstand moet gebruiken enz. dus dat moet lukken. alleen nu de vraag om in de boot te schakelen wat heb ik dan nodig ik wil niet allemaal servo's maken die dan een microswitch bedienen, maar eigenlijk een stuk electronica ik dacht aan zoiets?

2-kanaals schakelaar in de Conrad online shop

zou ik daar dan lichten mee aan en uit kunnen schakelen?

groeten dennis
 
Hallo Dennis,

Kijk ook even naar de multiswitches van CTI:
RC-Point Webshop en Modelbouwwinkel Beugen
(RC Electronica | Multiswitch+ Decoders | CTI Mini Multiswitch)
Ik gebruik zelf de CTI PS4b mini MULTI-SWITCH om vier verlichtingsgroepen op mijn slepertje te schakelen, werkt perfect!
http://www.2ehandsrc.nl/N_frame.htm...4-kanaals--4Amp-op-1CH-Bubble-N_art_10393.php

Je kunt met een borstelloze regelaar alleen een borstelloze motor aansturen, voor een borstelmotor heb je een borstel regelaar nodig.

Groeten, Jan.
 
Dat ziet er inderdaad goed uit denk dat ik voor die ga dan kan ik meteen kijken voor een regelaar. Ik moet ook nog een motorsteun hebben voor mijn motor (robbe 755/40)
ik kan die niet een twee drie ergens vinden of zou ik er een zelf moeten maken?
Of ik zoek niet goed.
 
Hallo Dennis,

Voor een 700 motor is een stuk aluminium L-profiel goed genoeg, mits het profiel ver genoeg onder de motor doorloopt.
De motor op de foto is een stuk groter en zwaarder (fan motor uit een auto), maar je ziet het principe:

full


De 700 motor wordt aan het L-profiel vastgeschroefd, zorg ervoor, dat de koelsleuven aan de voorzijde van de motor worden overgenomen op het profiel, zodat er lucht door het armatuur heen kan, bij lange vaarten of zwaar sleepwerk is dit het verschil tussen een motor die loeiheet wordt en eentje die net handwarm wordt...

In mijn MAS heb ik meer ruimte (en een buitenloper) dus kon de motorsteun uit aluminium profielen in elkaar geschroefd worden en op een kitbedje in de romp gelijmd:

full


full


full


Groeten, Jan.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zoiets had ik ook bedacht inderdaad. Dat van die koelsleuven had ik dan niet in de gaten dus dat is een goede tip. Van de week maar eens mee aan de gang gaan. Is het nog verstandig om het profiel in een hoek te buigen zodat de motor recht op de as staat of is dat met een kruiskoppeling op te vangen?

Even een vraagje buiten alles om, een buitenloper wat is dat precies? Ik zie die in meerdere verslagen voorbij komen maar dacht dat dat eigenlijk iets was voor vliegtuigen.
 
Heb ik nog een vraagje: (voor iedereen die meeleest) om dit te verplaatsen naar de bouwverslagen moest ik toch op het verkeersbord met uitroepteken klikken? Dacht ik ergens gelezen te hebben. Alleen als ik daar op klik staat er kwalijk bericht rapporteren.

Hoe kan ik dit nu laten verplaatsen naar de bouwverslagen?


De omschrijving kan misschien beter worden aangepast, want het is wel degelijk de manier om te vragen of een topic verplaatst kan worden. Je kan ook een moderator direct een berichtje sturen, maar middels het uitroepteken kan ook.
 
Een hele kleine update: ik heb de kielbalk en de spanten losgemaakt en even gepast.

EC2407CF-E54F-49A1-BD06-9A570FCC9A53-5784-000007CB4DBBB6D3_zpsbb3d6ea8.jpg


Van de week eens beginnen dit erin te lijmen. Voor de kiel heb ik stabiliteit expres gehaald. Dit wil ik ook gebruiken voor de spanten aan de romp te hechten, echter in de handleiding staat dat daar houtlijm voor gebruikt moet worden. Wat is nu wijsheid?

Verder moet ik het hout nog voor behandelen? Ik ga de romp van binnen wel in een soort van machinekamer grijs spuiten lijkt me voor het oog wel mooi als je hem open hebt staan. Ik denk dat het hout dan wel beschermd is maar wat is jullie mening?

Groeten Dennis
 
Hout op ABS met houtlijm lijmen, lijkt me geen goed plan. Misschien hebben ze de handleiding niet bijgewerkt, of gedacht dat het om een houten romp zou gaan. Ik zou de Stabilit nemen.
 
of tex 7, dan zijn de randen ook al wat beschermt tegen het water en het zit vast!

maar, veel van je machine kamer zul je niet zien hoor. het is allemaal wel een beetje klein.

gr Brecht
 
@brecht,

weet ik maar het is voor het idee. Ik denk wel dat het moooier is als een witte romp van binnen.
 
Grijs spuiten: Verspilde moeite. Wat Brecht al zei: Je hebt maar héél weinig ruimte binnenin, en de gaten om de binnenruimte te bereiken zijn nóg kleiner.
Gewoon het hout goed lakken (waterproofen) en klaar.
 
wat mijn tip is:

zorg dat je roer servo verbinding en je motor goed staan en afgesteld zijn. dan maak je het achterluikje dicht op het achterdek en dan zorg je dat er geen water in kan. zo doe ik het nu ook, en ik heb zondag in grote golven (5cm hoog) gevaren en er kwam geen drup in.

gr Brecht
 
@setsunakaede,

Met wat voor soort lak doe je dat? dei g4 waar ik wel eens over gelezen heb of is gewoon gronden en verven ook voldoende, of misschien beitsen?

ik kan dat g4 namelijk nergens vinden.
 
Gronden en verven, of gewoon blank lakken met bijv. Glitsa parketlak is goed genoeg. Wel zorgen dat de vlakken waar je nog op moet gaan lijmen, nog blank blijven (houtlijm doet het niet zo best op gelakte oppervlakken...). Of overstappen op een andere lijm, epoxy (2-componenten)lijm bijvoorbeeld.
 
Dit heb ik gedaan: ik heb de spanten en de kielbalk erin gelijmd met stabillit expres en ga vanavond even passen en meten voor de schroefas en kijken waar de fundatie moet komen voor de motorsteun en de stuurservo. Als ik dit allemaal heb gemaakt ga ik het gronden en verven. Alles in een keer.
 
Back
Top