HELP! rc heli onderdeel nodig voor PWS

Hallo,

Ik ben totaal vreemd in de wereld van modelbouw(fora). Ik weet dus ook niet of ik dit in het goede topic plaats (zo niet, sorry daarvoor).

Voor mijn PWS heb ik een haakse tandwieloverbrenging nodig in een kastje. Nu meende ik dat in een RC helikopter dat onderdeel zit. Theoretisch gezien heb ik ongeveer zoiets nodig:
14555714.jpg

Maar dan in het klein...
Een kastje met daar binnenin een haakse tandwieloverbrenging.
Het kastje moet enkele centimeters groot zijn.
Ik heb al wat op internet gezocht naar onderdelen uit RC heli's maar heb nergens kunnen vinden hoe het heet en waar ik het kan kopen.

Is er iemand die me kan helpen door te vertellen hoe het heet en waar ik het kan kopen?

Thomas
 
hallo thomas,

zo'n principe komt voor in rc-heli's die een Torque tube aandrijving hebben om de staart aan te drijven.

Zie voorbeeld op de afbeelding.

De grootte hiervan hangt samen met de afmeting van de heli. Dus hoe groter de heli, hoe groter de onderdelen natuurlijk.

Misschien dat je iets meer uitleg kunt geven waar je het voor wil toepassen, wellicht haken er vandaag of morgen nog een paar mensen in op dit topic die wellicht nog wel een idee hebben.

GARTT-GT450-DFC-TT-RC-Helicopter-Torque-Tube-Version-With-Fire-Fiber-Glass-Canopy-100-fits.jpg
 
Het gaat om een karretje waarmee ik een natuurkundig fenomeen wil bewijzen. Het gaat er ongeveer zo uitzien:
0.jpg


Dat 'tandwielendoosje' heb ik nodig voor de haakse overbrenging van de propeller-as en de as van de wielen.
 
Ff bij de auto's kijken, wat je zoekt is een standaard differentieel wat in practisch iedere rc auto zit
 
Het gaat om een karretje waarmee ik een natuurkundig fenomeen wil bewijzen. Het gaat er ongeveer zo uitzien:
0.jpg


Dat 'tandwielendoosje' heb ik nodig voor de haakse overbrenging van de propeller-as en de as van de wielen.

En wat wil je bewijzen dan? dat een voertuig door de wind aangedreven, tegen de wind in kan rijden?
Want dat is al gedaan op schaal 1:1 met een lelijk eendje met een amerikaanse windmolen er op, ergens in Engeland....

Het ging alleen niet erg hard....

Groet, Bert
 
Nee Bert,
Ik ga bewijzen dat je met een voertuig aangedreven door de wind, voor de wind, sneller dan de windsnelheid kunt gaan.
 
Je kunt daar prima een heckrotor van een T-rex 450 (of hk 450) voor gebruiken, je moet dan wel de as waar de wielen op komen zelf maken, en voorwaarde is dat de heckrotor door een tork-tube is aangedreven.
 
Nee Bert,
Ik ga bewijzen dat je met een voertuig aangedreven door de wind, voor de wind, sneller dan de windsnelheid kunt gaan.

Allereerst je aandrijf probleem: waarom koop je niet een modelauto diff.... dat doet precies wat je wilt, en is er speciaal voor gemaakt (twee uitgaande assen)

Dan je doelstelling:

En dat gaat je met die opstelling nu nét niet lukken....
Het gaat je überhaupt niet lukken, dat is simpele natuurkunde: bij een voertuigsnelheid gelijk aan de wind, is de relatieve wind nul, en draait je molen niet.
Hogere windsnelheid, en
A) zijn voertuigsnelheid en relatieve snelheid tegengesteld van teken, DUS oefent het voertuig arbeid uit op de omringende lucht, niet andersom
B) zelfs ALS het zou lukken, gaat vanwege de omkering van het teken van de relatieve windsnelheid de molen de andere kant uit draaien, en heb je noodgedwongen in de aanloop naar de eindsnelheid, OF een variabele, omkeerbare overbrenging nodig, OF een verstelbare spoed voor de windmolen.

Maar het punt van tekenwisseling is je cruciale moment: daar houd de wind op met arbeid leveren aan de molen, en zonder arbeid, geen (extra) snelheid.

Is hele simpele natuurkunde.

Je kunt sneller als de wind, dat is geen enkel probleem. maar NIET vóór de wind.... Op geen enkele manier, tenzij je eerst bij stilstand energie op kunt slaan.

Het is exact even mogelijk als een perpetuum mobile, want de consequentie van "sneller gaan dan de wind, voor de wind" zou zijn dat bij windstilte het voertuig "zichzelf aan kan drijven" door de relatieve tegenwind die het zelf genereert door zijn snelheid, en dat is de definitie van een perpetuum mobile....

Groet, Bert
 
Jezus Bert. Beantwoord die jongen zijn vraag gewoon of bemoei je er anders niet mee. Heeft hij jou om uitleg of advies gevraagd??? NEE. Normaal had ik er niks op gezegd maar ik word er echt moe van als ik jou antwoorden lees. Negatief en op de manier van meester tegen zijn leerling.
@Thomas succes met je project.
 
Jezus Bert. Beantwoord die jongen zijn vraag gewoon of bemoei je er anders niet mee. Heeft hij jou om uitleg of advies gevraagd??? NEE. Normaal had ik er niks op gezegd maar ik word er echt moe van als ik jou antwoorden lees. Negatief en op de manier van meester tegen zijn leerling.
@Thomas succes met je project.

Jeeeeezus! Wat zijn we weer aangebrand vandaag....

Dus jij vind het normaal om iemand opnieuw geld uit te laten geven voor een theorie die al honderd jaar geleden als onjuist bewezen is?

De spullen die hij er voor nodig heeft, kosten geen chocolade munten, weet je? De knul is 17, en dan heb je over het algemeen geen geld om 20 of 30 euro uit te geven aan onderdelen waar je weinig aan hebt. Ik in elk geval niet toen ik zo oud was....

Daarnaast schat ik zo in dat het om een natuurkunde project of zoiets gaat.
Hoe hoog denk je dat het cijfer gaat zijn van iemand die probeert de zoveelste perpetuum mobile uit te vinden? Ik weet dat je met dat soort zaken in mijn tijd niet aan hoefde te komen op school, en ik kan me niet voorstellen dat dat tegenwoordig anders is.

Daar al over nagedacht?

En als hij nu gezegd had: "ik ga uitzoeken of het wel of niet mogelijk is" dan had ik mijn mond gehouden en hem net als jij, veel succes gewenst. Want dat is een heel andere insteek.
Maar dat zei hij niet, hij zei dat hij "ging bewijzen dat", en dat betekent dat hij na het eerste mislukken alleen maar nóg meer geld en nog meer moeite in een onhaalbaar doel steekt.

Ook nog niet over nagedacht mischien?

Give me some credit, wil je?

Groet, Bert
 
Ik zou er een prop op zetten waarbij de spoed omgekeerd kan worden. Een tailrotor van een CP heli of zo. Dan kan hij eerst op toeren komen, en daarna de spoed omdraaien om door te rijden. alles in theorie natuurlijk.
 
Bert bedoeld het goed, dus even een reactie afwachten van de topicstarter lijkt mij op zijn plaats.
 
Inderdaad Bert, hele simpele natuurkunde.
Het fenomeen waar er met gebruik van de wind, voor de wind, sneller dan de wind voortbewogen kan worden wordt ook wel DDWFTTW genoemd, ofwel: Directly DownWind Faster Than The Wind. Het is in de media gekomen door ene meneer Rick Cavallaro die zelf het fonomeen met zijn blackbird bewees. Natuurlijk is dit verschijnsel zeer tegen je intuïtie in, vandaar dat ik uw gooi naar perpetuum mobile begrijp. Dit is natuurlijk geen perpetuum mobile en mijn doel was ook zeker niet om een perpetuum mobile te bewijzen integendeel, mijn doel is om een fenomeen te bewijzen die tegen ieders intuïtie ingaat. Het hele grapje waardoor het karretje 'extra' energie krijgt: schijnbare wind. Doordat de molens onder een hoek met de wind draaien vangen zij schijnbare wind die die 'extra' energie levert.

Goed, ik was in eerste instantie niet van plan om de al eerder ontwikkelde theorie voor jullie (Mr. Bert) te bewijzen maar aangezien het aantal reacties en de enige ophef verschaft het in die zin wat verduidelijking.

Mocht je het nou nog niet geloven, hieronder een filmpje van onze blackbird met bewijs:
DDWFTTW #2 on Vimeo

Mocht het dan nog niet duidelijk zijn Bert, ondanks de "simpele natuurkunde" dan wens ik u veel plezier met uw verdere verdieping op het internet. Er zijn namelijk al talloze artikelen geschreven over dit verschijnsel, zowel met natuurkunde achtergrond. Ben je dan nog niet overtuigd, dan houden we contact en stuur ik u mijn PWS in januari zodat u alles nog even rustig kunt doorlezen.

Dat brengt mij op het laatste punt, ik was niet van plan dit allemaal uit te leggen aangezien ik alleen opzoek ben naar het bovenstaande onderdeel. Ik ben nadrukkelijk opzoek naar een 'tandwieldoosje' zoals ik het zelf noem, of tandwielhuisje, in iedergeval een haakse overbrenging in een kastje die goed over te brengen is op de twee assen.

Graag reacties over het onderdeel dat ik zoek, wat ik daarvoor kan gebruiken, waar ik het kan vinden.

Thomas
 
Mooie uitleg Thomas. Denk dat Bert er stil van word. Die had niet verwacht zo'n uitleg te krijgen van een 17 jarig jongetje die hij wilde behoeden zijn zakgeld in iets te steken wat niet mogelijk zou zijn ....[emoji16] . Ik wens je veel succes en ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat [emoji106]
 
Levert die "schijnbare wind " dan zoveel extra energie dat je rolweerstand, aandrijfweerstand, kan overwinnen ?
 
Maar als het vier jaar geleden al eens in schaal 1:1 gedaan is, waarom zou je het nu dan nog eens moeten "bewijzen" door een model te bouwen dat hetzelfde doet?
 
Aha, volgens mij spreken jullie hier over verschillende proeven. In het filmpje wordt denk ik duidelijk waar het verschil zit tussen Bert (windmolen principe) en Thomas (windblaas principe). Ik neem aan dat Bert ervan uitgaat dat de wind de propeller in werking zet, de propeller de autowielen aandrijft en zo de auto laat rijden en dus nooit harder dan de wind kan rijden. In het filmpje wordt de auto door de wind voortgeduwd en wordt de propeller aangedreven door de wielen van de auto, de propeller geeft wind naar achteren zodat het voertuig sneller wordt, de propeller daardoor nog sneller gaat draaien, het voertuig daardoor nog sneller wordt etc, etc. tot er een bepaald evenwicht ontstaat.
 
Back
Top