HMS Bounty 1/50 van Constructo

Hij zegt ook niet roer, maar bevestiging voor het roer.. Ik ben ook niet zo thuis in alle benamingen hoor, maakt ook niet uit, zolang wij maar mooie plaatjes kunnen kijken en jij lol hebt! Ziet er goed uit hoor!!
 
Hij zegt ook niet roer, maar bevestiging voor het roer.. Ik ben ook niet zo thuis in alle benamingen hoor, maakt ook niet uit, zolang wij maar mooie plaatjes kunnen kijken en jij lol hebt! Ziet er goed uit hoor!!
En lol heb ik er zeker aan hoor. Als jullie er tegelijkertijd plezier aan beleven ben ik er zeer tevreden mee. :yes:
 
Echt mooi om te lezen! Dit zou zeker een schip zijn welk ik zou willen maken.

Eerst maar zien hoe ik het er vanaf breng met mijn eerste schip.
 
Na een paar drukke maandjes toch weer even aan de slag met de Bounty.

Het is weer even geleden en als eerste op het menu staan wat herstelwerkzaamheden bij de romp. Er zijn een aantal punten waarbij de planken niet goed aangesloten waren en lijmresten prominent zichtbaar zijn. Dit moet de opgevuld opgevuld worden met hout. Kost wel wat tijd, maar dan heb je wat denk ik maar...!

Hieronder even een voorbeeldje hoe ik dan te werk ga. (foto vóór --> lijmresten verwijderen met water --> opvulhoutjes --> schuren)

IMAG0816.jpg


IMAG0817.jpg


IMAG0819.jpg


IMAG0820.jpg
 
Bedankt allen. :bye:

Voor mijn dek heb ik een potje Deens olie gekocht en nu vraag ik me af of het verstandig is om dat nu op de het dek smeren of op het moment dat alle objecten geplaatst zijn.

Dat laatste lijkt me lastig en risico vol met uitschieten, maar ik hoorde dat de Deense olie kan zorgen dat lijm niet meer (goed) hecht. Iemand ervaring mee?
 
maar ik hoorde dat de Deense olie kan zorgen dat lijm niet meer (goed) hecht

Dat zou mij niks verbazen Velascue, maar ik weet het niet omdat ik nog nooit deense olie gebruikt heb.
Maar je kunt het altijd uitproberen op een proefstukje natuurlijk, dan heb je gelijk het goede antworrd
 
Plaats je eerst alles, dan moet je zeer goed opletten voor lijmvlekken van houtlijm, want dat blijft altijd zichtbaar.
behandel je eerst, (heb ik ook op de Royal Caroline gedaan met het hoofddek), dan hecht houtlijm inderdaad minder goed, dan gebruik ik nu spaarzaam SLO-zap (CA-lijm in gel).
Het bakdek heb ik daarom opzettelijk nog niet behandeld omdat daar nog enkele latten voor nagelbanken op moeten komen.
 
Afgelopen dagen heb ik me gericht op de achterkant van het schip en zijkant van het schip. Het messingwerk zit er inmiddels op. De kenner zal zien dat 'druppels' van messing niet juist zijn. Dit komt doordat de achterkant korter uit kwam dan de bedoeling was waardoor enige improvisatie vereist was. :rolleyes:
IMAG0836.jpg


Verder heb ik ook alvast wat houtwerk aan de zijkant gemaakt en ik moet zeggen wat is dat mahonie lastig om goed vast te spijkeren...!
IMAG0837.jpg


Voor beide gedeeltes geldt dat er nog het één en ander toegevoegd móet worden en nadien bijgewerkt/geschuurd.
 
Ziet er sowieso met foute druppels ook heel mooi uit.
Maar wat mij dan weer opvalt zijn de ramen.
Blijven die zo of maak je daar nog houtjes tussen.
 
De versterkingen van de romp zijn inmiddels aan beide kanten klaar. Dat kleurcontrast van het lichtere en donkere houtsoorten geeft toch wel echt veel extra waarde vind ik zelf!

IMAG0851.jpg


IMAG0853.jpg


Verder heb ik alvast de randen voor de luiken gefabriceerd, puur omdat ik er zin in had.

IMAG0854.jpg


Allerlaatste is er alvast wat schilderwerk verricht op de metalen onderdelen die (veel) later op de boot komen. Dit betreft enkel nog de eerste laag. Ik heb er voor gekozen om achterstevenlatrines goud te kleuren omdat ik dit net als de messingkleur wat speciaals vind hebben.

IMAG0850.jpg


IMAG0849.jpg


IMAG0848.jpg
 
Laatst bewerkt:
Back
Top