12V lood accu zonder ontluchtings gaatje

:D:p , Ja dat topic heb ik ook gelezen.

Mag ik de conclusie trekken dat ik me geen zorgen moet maken om dat ontluchtingsgaatje , en dat slangetje wat ik moet aansluiten?
Geen zuren of dampen die in de Kabine vrijkomen?

Bedakt,
Cor
 
Dat denk ik ook maar ik zou wel een dag of zo wachten als je de accu op z'n kant zou willen zetten. Ik weet niet hoeveel tijd dat "zuur" nodig heeft om volledig te binden aan het vlies maar ik zou het dus wel wat tijd gunnen. Staat daar niets over in de "gebruiksaanwijzing?"
 
Ik zou hier niet eens aan beginnen en dat geknoei achterwege laten. Koop een batterij, 12V/12Ah, zoiets als een Powerfit van GNB-Exide. Mag natuurlijk ook van een andere leverancier. Kant en klaar en geen risico met elektrolyt. Een druppeltje op de kleding, is weggooien van het desbetreffende kledingstuk. Of je moet de beschikking hebben over een zuurvrije overal.
 
Dat vullen , daar maak ik me geen zorgen over, werkkleding genoeg en als dat misgaat , dan heb ik pech. Wat ik belangrijk vind , als ik deze inbouw ( gewoon recht, moet niets schuin of op z'n kant plaatsen) dat deze gassen of een zuur niet ontsnappen kunnen ( akku wordt geplaatst achter de bijrijders stoel).

Cor
 
Ik zou hier niet eens aan beginnen en dat geknoei achterwege laten. Koop een batterij, 12V/12Ah, zoiets als een Powerfit van GNB-Exide. Mag natuurlijk ook van een andere leverancier. Kant en klaar en geen risico met elektrolyt. Een druppeltje op de kleding, is weggooien van het desbetreffende kledingstuk. Of je moet de beschikking hebben over een zuurvrije overal.

Sorry.... maar de mensheid heeft tientallen, zo niet honderden jaren met lood/zuur batterijen uit de voeten gekund... Ik geloof dat ik er in de afgelopen 10 jaar al minstens een stuk of 8 heb opgevuld voor privé gebruik (te oordelen aan de ouwe accu's die in de garage staan te wachten op afvoer naar het gemeentedepot).
Het is bepaald geen zwarte magie om een accu op te vullen zonder knoeien....


Wat ik belangrijk vind , als ik deze inbouw ( gewoon recht, moet niets schuin of op z'n kant plaatsen) dat deze gassen of een zuur niet ontsnappen kunnen ( akku wordt geplaatst achter de bijrijders stoel).
Zo lezend wat deze accu volgens de specificaties moet kunnen, zou je je daar niet echt veel zorgen over hoeven te maken.
Sowiso, "vroegâh", toen de lood/zuur accu's nog gewoon vuldopjes met ventilatie gaatjes hadden, en NIET een gassen-afvoer slangetje, heb ik ook nooit zuurschade gezien in de accubak van mijn auto's.
 
Als ik van te voren had geweten dat er geen ontluchtingsgaatje was en dat vullen , had ik wel een andere akku besteld/gekocht. Nu heb ik hem , het wordt een gedoe om hem terug te sturen. Als het verder geen risico voor mijn auto is , dan bouw ik hem gewoon in.

Cor
 
Er rijden heel veel en heel lang auto's rond met deze soort accu's, dat gaat al even zo veel en lang goed. Daarom zou ik me geen zorgen maken en als je het toch niet helemaal vertrouwd dan kan je altijd de eerste paar weken, of maanden, af en toe eens kijken hoe de zaken er voor staan.
 
Wordt wat problematisch , zitten veel panelen voor. En was bang voor eventuele giftige gassen.
Je zegt , er rijden al heel lang auto rond met dit soort accu's, wat ik me dan afvraag , waarom is in deze auto ( bouwjaar 2014) dan een accu ingebouwd dat een ontluchtingsgaatje nodig heeft?

Cor
 
waarom is in deze auto ( bouwjaar 2014) dan een accu ingebouwd dat een ontluchtingsgaatje nodig heeft?
Je zult er nog verbaasd van staan, hoeveel dingen in een auto ingebouwd worden "omdat het nog op de plank stond"...
Men legt een productie niet stil omdat accu type A op is en er nog 1000 accu's type B op de plank staan.
En was bang voor eventuele giftige gassen.
De gasproductie van een accu is (relatief aan het volume in de passagiersruimte) uitermate gering. Dan praat je over mischien een paar cc per dag, en die gassen bestaan uit waterstof en zuurstof, geen van beide giftig.
Het uiterst minieme beetje zwavelzuurdamp, is echt verwaarloosbaar. Strijk een lucifer af in je huis en er komt tig keer meer zwavel-verbindingen vrij.
 
Volgens mij schrijf ik "ik zou er niet aan beginnen". Wat een ander doet, moet hij of zij zelf weten.

Verder, iedere ruimte waarin een loodzwavelzuur batterij staat opgesteld, moet worden geventileerd vanwege de productie van knalgas, hoe gering dan ook.

Tenslotte, draag alstublieft oog- of gezichtsbescherming bij het vullen/overhevelen van het elektrolyt.
 
Deze oplossing raad ik heel sterk af Ruud. Het is juist de bedoeling dat het gas in de accu blijft om weer te recombineren. Daar is deze accu juist op ontworpen, als je het gas laat ontsnappen kan de accu niet werken zoals hij is ontworpen.
 
Ligt het aan mij, of slaat deze opmerking als een lul op een drumstel?
Oh sorry, ik wist niet dat je ervaring had met dat geluid.:D
Misschien heb ik ook nog wel een nuttige bijdrage in dit draadje.
Naast de eerder genoemde oog en gezichtsbescherming.
Draag handschoenen, dat mogen van die wegwerp (nitril) exemplaren zijn, de zwavelzuur concentratie is 37% de rest 63% is demiwater.
Bij het overschenken, ontstaat altijd wat damp en spetters, adem dat niet in.
Het goedje is niet geschikt voor consumptie.

Mocht er bij een ongeluk toch accuzuur vrij zijn gekomen, kun je dit neutraliseren met een soda (Natriumcarbonaat) oplossing; doe in een emmer met lauw water wat soda en spoel hiermee alles af wat in contact is geweest met het accuzuur, het soda neutraliseert direct het zuur, daarna naspoelen met schoon water.
 
Nou Cor, ik wens je heel veel sterkte met het installeren van de levensgevaarlijke accu.
Houd ons op de hoogte zo mogelijk. Oja, een gat boren vind ik een slecht idee. Iets zegt mij dat je dat gewoon achterwege moet laten.
 
Back
Top