Baggeraar, waarom
Geachte heer fanaat.
Teleurgesteld (maar niet verbaasd) lees ik uw reactie, waarin je doet voorkomen dat ik zit te spugen.
Gelukkig wordt er hier op het forum door de leiding niet gecensureerd, ik vind het dan ook jammer dat jij het wel doet.
Wanneer ik in welk verslag dan ook zie dat het beter kan, zal ik daarop reageren en uitleg geven.
Je schrijft zelf al "waar wij allemaal van kunnen leren" .
Waarom mag ik dan geen reactie met onderbouwing plaatsen ?
Mensen met een 70 jaar ervaring zouden ook moeten openstaan voor commentaar en veranderingen, auto's worden tegenwoordig ook niet meer gemaakt zonder kreukelzones, rolkooien, veiligheidsgordels en airbags, in de jaren is gebleken dat dit nu eenmaal de veiligheid ten goede komt.
Geklonken stoomketels worden elke 40 jaar ook onderzocht op haarscheuren in de klinknaden, omdat in de loop der jaren is gebleken dat vooral ponsen van gaten in combinatie met rek en strek door druk- en temperatuur veranderingen vermoeiing geeft in het materiaal.
Bij de bouw wist men dat niet, moet je dan toch nog steeds maar klinknagelgaten blijven ponsen, om maar een voorbeeld te noemen?
Waarom dan niet ook een modelstoomketel maken volgens de huidige voorschriften. (die je zoals je eerder schreef zelf ook zou moeten kennen, maar volledig naast je neer legt)
Blijf toch niet hangen in de cultuur "ik doe het al 70 jaar zo en bij mij is er nog nooit wat gebeurd".
Ik hoop dat dit verhaal voldoende antwoord is op de opmerking van 16-7 2351 uur en dat ik niet de titel krijg van beroepszeikerd.
Ik zit hier niet om ruzie te zoeken maar om bouwers te wijzen op het feit dat dingen die op een andere manier uitgevoerd worden beter/veiliger zijn.
Ik geef daarbij zoveel mogelijk inhoudelijk commentaar (zie onder andere de temperatuur/druk grafiek van propaangas en de vermelding dat er voor de omhaal bij fronten ook lengte voorschriften zijn voor de soldeernaad)
Gelieve reactie(s) die aanleiding zijn tot dit bericht, niet meer in een verslag te plaatsen maar per persoonlijk bericht aan mij te richten.
Of beter, eens te lezen waarom ik reageer op een bepaald bouwbericht.
Met vriendelijke groet Harm.