Shipyard Papegojan

Inmiddels de romp in elkaar gezet met de voorgesneden laser gesneden onderdelen. De pasvorm is perfect. Alles valt zo in elkaar en vormt een stevig geheel. Over de eerste laag van de romp gaan de huidlatten die ook wee voorgesneden zijn. De kajuitwanden worden opgebouwd uit een basis laag karton met losse uitgesneden ramen en houten lijsten. Het vinden van de juiste kleur blijft een uitdaging. Ondertussen ook contact gehad met Shipyard over de oorsprong van het model Ik hoop daar komende periode meer over te horen.




IMG_0065 web.jpg

IMG_0068 web.jpg
 
Heb deze nog in handen gehad in Dortmund in hun stand, maar toen laten liggen. Een volgende keer zal ik mogelijk toch bezwijken ;)
 
Interresante bouwwijze Robert, Ik zal dit zeker gaan volgen.
Even een vraagje; ik zag op je eerste doos foto een schaal staan van 1 :72, maar wat zijn dan de afmetingen als hij klaar is ? (staat er wel onder maar kon er helaas niets van maken)

gr A3
 
IMG_0064.jpg IMG_0065.jpg IMG_0134.jpg IMG_0137.jpg IMG_0068.jpg

Weer bezig geweest met de verder afbouw van de romp en het dek. Je zou het niet zeggen, maar op de romp zitten drie lagen over elkaar. De romp is daardoor zeer sterk. De pasvorm tot nu toe is uitstekend. Twijfel nog een beetje over de kleur van de romp. Hij is mooi en heeft dezelfde kleur als in de bouwbeschrijving, maar echte VOC schepen hadden een veel donkerdere romp.

Ik ben er ook nog steeds niet achter of dit schip echt heeft bestaan. Onder de naam " Papegaai" of " Papegojan" kan ik geen enkel voorbeeld vinden. De romp lijkt wel op die van een Pinas zoals door Witsen is getekend in zijn boek Aloude en Hedengaegsche Scheeps-bouw.
 
Ondanks dat het een karton schip is ziet je romp er mooi strak uit Robert.
Dat wordt een mooi schip.
 
Vandaag mijn 3D papegaai ontvangen via Shapeways. Met dank aan Danny die tijdens de ontmoetingsdag Duizel
mijn papieren papegaai heeft ingelezen, bewerkt en vervolgens in 3D heeft verstuurd naar Shapeways. Echt geweldig hoe je met photoshop en een paar simpele bewerkingen een 3d model maakt. Dat biedt heel veel mogelijkheden om in de toekomst ornamenten in 3D te printen zonder dat je competenties van een meubelmaker moet hebben.
Hij is heel goed gelukt, ik hoef hem alleen nog maar te schilderen :-)

Nogmaals dank Danny !


IMG_0001.jpg



.IMG_0001.jpg
 
Kijk, goed gelukt inderdaad! Komt de maat ook mooi overeen met het tekeningetje?

Voordat je gaat schilderen moet je wel even met warm water ( niet te heet), zeep en een tandenborsteltje het model schoonmaken, er zit nu nog wat wit stof op, dit zijn waxresten van tijdens het productieproces, en die kunnen ervoor zorgen dat je verf niet wil hechten.

Ben benieuwd hoe het er straks uitziet als het geschilderd is!
 
Waar de Duizeldag al niet goed voor is. Leuk te zien dat dit soort dingen zich van hieruit verder ontwikkelen. Wat zijn ongeveer de afmetingen Robert?
 
Back
Top