De Zeven Provinciën 1665 - Kolderstok

Het album kende ik niet - maar de inhoud wel. Veel komt uit het boek De Zeven provinciën van G.C. Dik
 
Inmiddels staan er enkele masten op het schip, en is de loze stag van de grote mast geplaatst. Omdat het een oorlogsschip is is de grote stag dubbel uitgevoerd. In het geval er één kapot geschoten werd, werd deze door de tweede opgevangen in plaats van op het dek te vallen.
De tweede grote stag volgt binnenkort.
(Foto is weer snel genomen met de mobiel - niet super scherp).
IMAG2102.jpg
 
op het schip, en is de loze stag van de grote mast geplaatst. Omdat het een oorlogsschip is is de grote stag dubbel uitgevoerd. In het geval er één kapot geschoten werd
Hans,
De door jou benoemde (oorlogs) koppeling van de grote stag naar de loze stag gebeurt toch met afstand houders en diagonaal ingeweven touw, dit mis ik op de foto, of komt deze nog.
Voor het overige begint het een prachtig schip te worden.
Groet Koos.
 
Klopt. De tweede stag zit er nog niet op, en het koppeltouw dus ook nog niet. Ik ben druk bezig!
 
Okee. Ik vond het al raar, maar we wachten af:bye:
Zou het niet weten maar ben met mijn project inmiddels hier aan toe, en in Piets verslag van de Diana staat dit uitgebreid beschreven, wel jammer van de ontbrekende foto's in dit verslag maar dit zou nog goed komen, dus ik heb geduld............
 
Hier laat je toch wel een behoorlijk vooruitgang zien zeg! Ik zal niet zeggen haast klaar, maar toch! Is er al zicht op, wanneer je dit pakket in de markt zult gaan zetten?
 
Hmmm - misschien maak ik de foto's bewust niet zo supergoed - dan is het model in het echt nog mooier. :rolleyes: :p

De twee grote stagen zitten erop, en de slingerstag zit er ook tussen. De slagschaduw van het lampje laat nog eens zien hoe deze zit.

IMAG2105a.jpg
 
Afgelopen dagen veel met de tuigage bezig geweest, en weer wat "nieuws" uitgedokterd. De walnotenboom achter in onze tuin geeft aardig wat walnoten, waarvan er sommige nog in de groene bast zitten. Bij het openpeuteren van deze bast krijg je altijd hele donkerbruine vingers die nauwelijks schoon te krijgen zijn.

Deze bast schillen heeft mijn vrouw verpulverd en gekookt in een pan met water. De bruine vloeistof die dan ontstaat gebruikt zij om haar haar op kleur te houden, maar ik heb een potje apart gemaakt waarin ik het lichte touw een keer dompel en dan laat drogen. Het touw krijgt hiermee een heel mooi doorleefd en oud karakter.
 
Het hoogste punt is inmiddels bereikt, het biertje is er ook op gedronken. Vlaggen zijn ook op kleur gebracht en liggen in de opslag achter het schip.

De diverse raas liggen op hun plaats te wachten om verder in orde gemaakt te worden en van zeilen voorzien te worden.

Hierbij daarom weer een foto (op de op voor mij bekende wijze gemaakt).

IMAG2125.jpg
 
Ik ben inmiddels met de zeilen bezig, en daarmee samenhangend ook de belegpunten van de tuigage. Dan kom je wel tot de ontdekking dat een hoop kanons aan dek ook meteen een hoop ruimte in beslag nemen waar dan weer moeilijk klampen, korvijnagels etc geplaatst kunnen worden.

Het model staat uiteraard ook model voor de foto die straks op de doos komt, dus ze moet wel in vol ornaat af zijn wanneer de doos definitief ontworpen wordt.
 
Back
Top