Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Uiteraard doe ik mijn uiterste best om niet te veel vertraging op te lopen, maar als ik zie wat ik nu nog moet tekenen gaat dat toch wel gebeuren.
Qua tekenwerk heb ik de aangezichten, de dekken en de doorsnedes klaar, evenals de masten.
Nu nog de tuigagetekening en de bouwbeschrijving vanaf de tuigage. Later dit voorjaar het zeilenset.
De doos en haar inhoud zijn wel al bijna klaar.
Hans, mag ik eens vragen hoe jij in het bouwpakket dit deel constructief doet? Ik heb geprobeerd een foto te vinden maar die laat alleen de buiten kant zien.
Volgens de tekeningen lopen de spanten A door tot aan de bovenste reling. Ze lopen dus feitelijk door reling B heen. Maar op kleinere schaal is dat schier onmogelijk lijkt me.
Ik overweeg op de spanten tot reling B af te zagen, reling B aan te brengen en dan de laatste stukjes erop te lijmen met de bovenste reling.
Excuus voor de late reactie. In het bouwpakket doe ik het op exact dezelfde wijze. Spanten tot aan B (deze zijn bij mij dan naderhand ertegen gelijmd omdat de originele triplex spanten weggebroken worden) - platte relingplank erop en daarop de laatste stukjes spant los erop gelijmd en bovenop weer afgewerkt met losse relingplankjes.
De afstand tussen 3de en 4de berghout wordt weinig tot niks over gezegd.
Tussen 1ste en 2de wel, 1 volle huidgang met dezelfde breedte als de huidgangen onder 1ste berghout.
Toch zie je veel verschillen als je naar gebouwde modellen kijkt. Soms zie je een redelijk brede huidgang maar soms ook een smalle even breed als bv het 4de berghout zelf.
Ik moet uiteraard uitgaan van beschikbare plankbreedtes van 6 mm of 4 mm. Dat kan ik nl. makkelijker inkopen.
Tussen de onderste twee berghouten (6 mm) zit een lat van 6 mm. Tussen de bovenste twee (4 mm) zit net iets meer dan 6 mm omdat deze op 6 mm planken verlijmd zijn. Ik heb daar iets minder strak tekeningen van Dik of Blom gebruikt, maar meer een makkelijk te volgen plaatsingswijze genomen.