Het nut of geen nut van gyro in vliegtuig

Discussie in 'Algemeen modelvliegen' gestart door marwin, 11 sep 2011.

  1. ArthurP

    ArthurP Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    18 jul 2007
    Berichten:
    707
    Locatie:
    Rotterdam
  2. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    717
    Locatie:
    Doesburg
    Heb ik niet gevonden, ik zie wel dat ze een stand-alone gyro hebben, de GYA460, is denk ik onder de 100 euro te vinden, redelijke prijs, maar voor wat testen toch net gek zat.

    Klopt de ASX3 ontvangers, die lijken het ook behoorlijk goed te doen, ik heb ook een Spektrum zender, maar vind die minder fijn als mijn Futaba, is dus wel een optie, maar zou liever via Futaba gaan testen.

    Samenstellen van besturing is idd iets om over na te denken, met een gyro vliegen is er weer een extra "black-box, en een extra set stekker aansluitingen.
    Dat is dan ook de reden dat ik liever een gerenomeerd merk gebruik omdat ik in ieder geval het gevoel heb (of de hoop) dat die goed over compatibility met andere systemen hebben na gedacht (iets waar ik bij de Ali consorten iets minder vertrouwen in heb).

    Instellen is ook een issue, voor sommige mensen is dat een deel van de hobby, voor mij moet dat zo simpel mogenlijk zijn en ben liever aan het vleigen als een dag aan het instellen.
    Daarom gebruik ik de BeastX, zender heeft eigenlijk geen instelling nodig, alles is in de BeastX in te stellen via de zender, dus ook geen computer aansluiting nodig.

    Ik heb even naar de link gekeken, maar kreeg alles in het chinees, toen ik "engels" selecteerde op de pagina, liep alles vast.
    Wellicht een prima gyro, maar dat is dus presies de reden dat ik liever voor een meer gangbaar (en wellicht dan dus ook wat duurder) spul ga, dan is er ook in het nederlands/engels/duits op de fora altijd wel iets terug te vinden.

    Ik zie net dat Spektrum ook een losse aircraft gyro heeft, de Alpha-6, maar er staan wat slechte ressenties bij, kost ook 200 euro, dus dat lijkt me geen optie.
     
    Laatst bewerkt: 29 apr 2024
  3. ikonmy

    ikonmy

    Lid geworden:
    27 okt 2008
    Berichten:
    61
    Locatie:
    Leusden
    Hobbyeagle heeft ook best leuke gyro's
    Ook s-bus compatible.
    Gain en modus vanaf de zender bij te stellen of uit te schakelen.
    Ook delta wing
     

Deel Deze Pagina