Panther Watercar

En ja, er gaat ook een wel eens wat mis. Had ik vanmiddag de rc inbouw klaar, bleek bij de laatste stuur test het stuurservo voor de voorwielen bewegingen te maken die niet overeen kwamen met de knuppel bewegingen. Ik denk dat met het testen van het sturen terwijl het model op de wielen stond de belasting voor die servo toch te groot is geweest. Morgen maar eens kijken wat een sterker exemplaar doet. Het is gelukkig makkelijk te wisselen.
 
Weer een forse stap verder; alle rc en elektronica is ingebouwd, afgeregeld en werkt! Was wel even een dingetje. De bedoeling was om alles wat op 5V moest draaien uit een enkele 7 Ampere UBEC te laten voeden. Dat ging wel, alleen bleek de combinatie van veel draden heen en weer door een kabeltunnel onder de vloer en vier redelijk krachtige en daarmee stroompieken op de voedingsleiding producerende servo's niet helemaal te werken. De servo's en elektronica bleken redelijk onrustig te draaien en te schokken.

Dat is opgelost door toch twee 5 Volt circuits te gebruiken. Op de ene staat alle elektronica, ontvanger, MultiSwitch en het licht, dit wordt gevoed met de BEC van de rij-regelaar. Op het andere staan alle 'vuile' gebruikers, de servo's. Die worden gevoed door die zware UBEC. Nu loopt alles zoals het de bedoeling is, storingsvrij en geen last van spanningsdips als bijvoorbeeld de auto door de retract servo's op zijn eigen gewicht op de wielen wordt gedrukt.

Daarmee is het wel een volle boel. Paar foto's:

Het voor-onder.


Van links naar rechts, van boven naar beneden: Senco-ONE geluidsmodule, stroom en servo-puls verdeelpunt, servo voor het stuur, aansturing arm pop, stuurservo met daarboven de dim-grootlicht schakelunit, retract servo, uit-schekelaar voor stuurservo bij ingetrokken wielen.

Blik naar achter door de opening van de achterbank.


Vlnr, vbnb: retract servo, laatste stukje stroom verdeelprint, aansturing retract servo-s, diff met kardan vanaf de rij-motor, ontvanger, achterkant Jet-outrunner, 3S Lipo.

En het achter-onder, oftewel de motorruimte.


Vlnr, vbnb: lichtmodule met verdeel- en schakelprint water-land, gyro, stuurservo jet, rij-motor met toegevoegde heatsink met fan (werd erg heet), uitschakelprintje rij-ESC bij ingetrokken wielen, retract servo met schakelaar voor signaal 'wielen op', MultiSwitch (NVM Arduino) gecombineerd met stroomverdeel print. Daarnaast zit er onder het linker zilveren lamellenrooster een fan die lucht naar binnen blaast, en onder de rechter één die die lucht er weer uit blaast. De gehele rij-aandrijving is daarmee luchtgekoeld, de Jet aandrijving watergekoeld.

Techniek > Check!

Zo is de huidige bouwstand:



Nu verder met de overige details, stoelen, deuren, pop en ruit.
 
Laatst bewerkt:
Zo, stoelen en pop zijn geplaatst. Dan komt de hele wagen meteen meer in verhouding! En Vin heeft genoten van z'n eerste proefrit!



Dashboard



En natuurlijk de pedalen


Nu dringend verder met de ruit ...!!

En het begint nu ook vreselijk in het verkeerde subforum te staan .... zal snel een foto maken in watermode .. :p:rolleyes:
 
Ik had niet in de gaten dat er zoveel elektronica in de auto zat. Maat van mij werkt ook met arduino. Je kan er blijkbaar van alles mee aansturen. Heel netjes allemaal.

Gr eddy
 
Enorm jammer dat het op facebook staat :(
Voor veel mensen onmogelijk om te bekijken die geen account hebben. Je moet verplicht lid worden om het te kunnen bekijken.
 
Ding gaat ook nog eens hard zat om het varen een beetje leuk te maken... Supercool, dit....
 
Terwijl ik met de laatste details (ruit en spiegels) bezig ben heb ik ook wat zitten denken aan de 'bijbehorende delen'. Oftewel, hoe krijg ik de Watercar in en uit het water, Een strand of heel glooiende waterkant is natuurlijk het beste, maar dat is niet overal. Dit op een beetje universele manier, mobiel, en op bijna elk vaarwater toepasbaar? De bedachte oplossing is een mobiele 'trailerhelling' van 7mm Trespa, met twee door middel van knelwartels op diepte in te stellen poten, met cardanisch verbonden schotels die zich naar de boden stellen. De helling wordt dan op de oever gezekerd met twee zware tentharingen zodat hij niet verschuiven kan. Kan dan allemaal uit elkaar en in de auto redelijk plat vervoerd worden.



 
Neem aan dat die zwarte strepen een anti-slip materiaal zijn?
 
Zoou je niet gewoon heel simpel stroken van het grofste watervaste schuurpapier nemen wat je kunt vinden?
Of alternatief, dik in de verf en het grofste, scherpste betonzand wat je kunt vinden in de natte verf strooien?
"In het echie" zijn mijn ervaringen met anti-slip zand in de verf veel beter als met ribbels...
 
Dank voor je meedenken. Nu heb ik een halve rol liggen van 10cm breed zelfklevende antislip-tape dat op 1:1 zeilboten gebruikt wordt. Daarmee is het stroef genoeg zijn van de helling mijn minste probleem ;)
 
De ruit en spiegels zitten er ook op. Volgende bouwstap is dan ..... hè, echt? Niets meer? Nee, daarmee is de Panther Watercar helemaal klaar!! De eerste stappen van het uitdenken en tekenen staan in mijn PC gedateerd op april 2017, dus ik rond het maar af op twee jaar bouwtijd.



De wagen heeft ARCO; Alle Ramen Kunnen Open
(en de deuren ook)


Interrieur nu compleet


Hoi!!


Ik zie je wel... niet bumperkleven graag!


Een video volgt uiteraard nog.
 
Back
Top