BNK1 Charleroi

joehoew na het verslag te lezen ben ik ook snel LOL want was 3 keer voor onze fotograaf van dienst wihioiiiiiiiiiiiii
 
Gun het kind ook wat,

_MG_3419.jpg



dan is het blij.
 
Laatst bewerkt:
Zelfs het woordgebruik is fout, want weerhouden wil niet zeggen wat gij ermee bedoelt. Als bvb een sollicitant weerhouden werd, wil dat zeggen dat hij gekozen werd.

Dus ge moest eigenlijk zeggen: "Als het maar een komma is die mij NIET weerhoudT van de perfectie, dan kan ik daar gerust mee leven."
 
Er is blijkbaar een verschil tussen de standaardtaal en het gebruik in Vlaanderen.

En Ludo is een kommaneuker. ;-)


*weent verder*
 
en ... ik had gelijk i.v.m. de komma.
Er moet wel degelijk een komma tussen de bijzin en de hoofdzin.

niet zeuren hé Cooper. We hebben dat kommaneuken van u geleerdtdt ;)
ROFL

dit gezegdt geweesd Gezeinde ....
Op naar BNK2 te Kampenhout :D

... dringend eens Minispikes groen monteren op een set velgskes want als ik het goed begreep mogen de Ballistics niet meer gebruikt worden ... en als we dan eens regenweer mochten hebben ...
Trouwens, gezien mijn totale gebrek aan ervaring in 2WD, wat monteer je vooraan als het regent? Ook gewoon ne Stagger of Minipspikes Groen?
 
Laatst bewerkt:
minispike groen vooraan. Kunt ook proberen met ballistic minipin vooraan maar dat gaat normaalgezien massa's overstuur geven. Met stagger vooraan gaat ge ni gedraaid geraken.

Hangt er ook weer vanaf hoe nat de baan is enz... Zelfde verhaal als met ballistic mini pin dus :-)
 
Hier is de juiste oplossing:

Er is inderdaad een verschil tussen de Gallicistische betekenis van het woord (weerhouden < het Franse retenir) en de algemeen-Nederlandse betekenis. De eerste betekenis houdt in dat men iets goedkeurt of aanvaardt, de tweede heeft tegenhouden als betekenis.

Gebruik bij twijfel gewoon steeds de algemeen-Nederlandse betekenis, of probeer verwarrende en/of vaktermen te vervangen door meer gangbare termen, zoals tegenhouden in dit geval.

Zie wat deze materie betreft ook andere archaïsmen als behoudens en onverminderd, wat 'met uitsluiting van' en 'met behoud van*' kan betekenen. Maar geen nood, hier viel het Grondwettelijk Hof zelfs over :)

*is de juiste betekenis
 
en ... ik had gelijk i.v.m. de komma.
Er moet wel degelijk een komma tussen de bijzin en de hoofdzin.
Strikt taaltechnisch gezien is dit niet waar. Er mag een komma tussen, maar dit is slechts noodzakelijk indien er een zinsdeel volgt dat a) niets met het eerste zinsdeel te maken heeft, b) een opsomming is of c) er enige verwarring kan ontstaan door het weglaten van de komma.

Een komma is in de meeste gevallen een middel om zinnen leesbaarder te maken, niet om ze überhaupt juist te schrijven of van een correcte zinsbouw te kunnen spreken.

Geef me maar een klets op de volgende race ofzo :)
 
jaja :)
maar die DT-fout staat er wel absoluut en degelijk!

Awel ik heb er wel over nagedacht maar volgens mij is door het woord 'is' eraan toe te voegen 'weerhoud' een hulpwerkwoord en 'is' het hoofdwerkwoord welks dan bij het onderwerp 'komma' hoort.

(De Chambrant komt zot als 'm dit leest)
 
den helft van olle spreekt nog ineens niet deftig vloms.
dus laat staan dat ge gaat beginnen met al den andere zever daar omtrent.
ik zen ne vlaming en en trots op onze dialecten .
dat wil zeggen dat als we niet deftig en foutloos a.n praaten waarom de moeite doen het foutloos te schrijven.
het groot nederlands dictee is al voorbij dit jaar zene.lol:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Back
Top